avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Adresa accident rutier cu pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Adresa accident rutier cu pagube materiale

Buna ziua,

Astazi am primit prin posta o adresa din partea Politiei Rutiere prin care mi se solicita sa comunic identiatea persoanei care a condus autoturismul inamtriculat pe numele meu la o anumita data si ora deoarece a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. La data si ora respectiva ma aflam la locul de munca, masina se afla in parcarea companiei (nu este supravegheata video) iar cheia s-a aflat in permanenta la mine. As dori sa stiu daca o adeverinta de la locul de munca prin care se confirma faptul ca nu mi-am parasit postul la momentul respectiv este suficienta pentru a demonstra ca autoturismul s-a aflat in permanenta in parcarea companiei si eu nu ma puteam afla la volan.

Desi sunt sigur ca nu am produs nici un accident rutier, prin adresa respectiva mi se cere doar sa spun cine se afla la volanul autoturismului la data si ora indicata iar strada pe care s-a produs accidentul (sau vreo tentativa de frauda CASCO ca altfel nu-mi explic) se intersecteaza cu strada pe care locuiesc eu (nu este specificata adresa exacta la care s-a produs accidentul, doar numele strazii care are vreo 5km lungime).

In concluzie, daca declar ca autoturismul nu a fost condus de nimeni si ca eu am fost la locul de munca la ora specificata, exista vreo posibilitate legala sau ilegala ca eu sa fiu scos vinovat pentru acest eveniment rutier?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 09:16, 18 Iulie 2014
Cel mai probabil au vre-un martor tampit care a retinut numarul adevaratului vinovat partial (de ex dvs sa aveti B-05-ATB si sa fi retinut cineva B-05-ABT), daca stie si marca si culoarea coincidenta e prea mare. O alta varianta ar fi asemanatoare cu cea de din-nainte vre-un "copilas" de la birouri sa fi facut vre-o eroare de transcriere din vre-o foaie in alta si sa fi gresit numarul, sau sa fi copiat gresit numarul de pe vre-o inregistre video (care poate se vedea slab). O probabilitate mica e sa fie masina clonata. Dati un search in google de curiozitate,... ati fi surprins de ce se face la noi.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
CountPorcula1987, utilizator
CountPorcula1987 a scris:

Cel mai probabil au vre-un martor tampit care a retinut numarul adevaratului vinovat partial (de ex dvs sa aveti B-05-ATB si sa fi retinut cineva B-05-ABT), daca stie si marca si culoarea coincidenta e prea mare. O alta varianta ar fi asemanatoare cu cea de din-nainte vre-un \"copilas\" de la birouri sa fi facut vre-o eroare de transcriere din vre-o foaie in alta si sa fi gresit numarul, sau sa fi copiat gresit numarul de pe vre-o inregistre video (care poate se vedea slab). O probabilitate mica e sa fie masina clonata. Dati un search in google de curiozitate,... ati fi surprins de ce se face la noi.


dat fiind faptul ca traim in Romania , si asta ne da de lucru , chiar daca nu are legatura cu subiectul , iata un caz care mi-a atras atentia cu ceva vreme in urma , si se potriveste ca o manusa discutiei de mai sus , de aceea am si citat topicul lui CountPorcula1987 , numai ca aici nu s-a gresit deloc tiparirea/scrierea numarului de imatriculare :

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier valentinnacu valentinnacu Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, declaratie dictata de politist SMarius2016 SMarius2016 Buna ziua, am urmatoarele nedumeriri: astazi am fost cautat de politia rutiera, pentru un eveniment rutier care a avut loc in urma cu o zi, fara ca eu sa fi ... (vezi toată discuția)
Poze autoturism fara aprobarea proprietarului LuceNera LuceNera Buna ziua. Am si eu cateva intrebari in legatura cu un accident auto care s-a produs din vina mea. Am avut masina parcata in fata blocului si cand am ... (vezi toată discuția)