avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Anulare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Anulare contract de inchiriere

Buna ziua! As dori sa stiu cum pot anula un contract de inchiriere si daca imi mai pot recupera banii dati. Contractul intra in vigoare cu 1august 2014 si inca nu m-am mutat in imobil. Astept un raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: Sorin Sorin , Consultant credite si finantari 11:10, 12 Ianuarie 2015
Art. 1830 C.Civ.
Rezilierea contractului
(1) În cazul în care, fără justificare, una dintre părţile contractului de închiriere nu îşi execută obligaţiile născute din acest contract, cealaltă parte are dreptul la rezilierea contractului.
(2) De asemenea, locatorul poate cere instanţei rezilierea contractului de închiriere şi în cazul în care chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, deţinerea sau accesul în locuinţă fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea cu celelalte persoane care locuiesc în acelaşi imobil sau în imobile aflate în vecinătate, fie împiedică folosirea normală a locuinţei sau a părţilor comune.Noul Cod Civil prevede că, în calitate de chiriaș, trebuie să respecți un termen de preaviz ce nu poate fi mai mic decât sfertul intervalului de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei. Cu alte cuvinte, dacă plătești chiria lunar, trebuie să anunți proprietarul cu cel puțin o săptămână înainte de a te muta.
Termenul de preaviz este însă semnificativ mai mare în cazul contractelor încheiate pe o perioadă determinată. În astfel de cazuri, trebuie să informezi proprietarul cu cel puțin 60 de zile înainte de a te muta din casă. Orice clauză (înscrisă în contract) contrară acestei prevederi este considerată nescrisă.
Buna ziua,
Pentru a va oferi un raspuns corect va rog sa atasati o copie a contractului. Si eu am oferit un apartament spre inchiriere de exemplu clauzele din contract fiind redactate de catre mine. Eu am impus chiriasei sa ma anunte inainte cu 30 de zile in scris sau prin posta cu comfirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere resursesbc resursesbc Situatie: un contract de inchiriere a unui saptiu comercial, pe o perioada de 5 ani, intre 2 societati comerciale. Clauza: rezilierea contractului inainte de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere inainte de termen biulian biulian Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, eu fiind persoana fizica, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu ... (vezi toată discuția)
Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)