avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declaratie impunere pt. primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declaratie impunere pt. primarie

Imobilul in care locuiesc este format din 66 mp, construiti din lemn prin anii1940 la care s-au mai adaugat 56 mp, construiti din caramida in 1977. Pana acuma au fost declarati exact asa, iar azi cand am fost la primarie mi s-a spus ca trebuie sa declar imobilul ca fiind construit in 1977, 122 mp din caramida deoarece exista o lege care stipuleaza ca se declara ultimul an de constructie si ultimul material folosit. Sigur ca impozitul va creste in acest caz. As dori sa stiu daca este corectsi care este legea respectiva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Benedek_Judit , utilizator 23:39, 28 Iulie 2014
Este corect, conform codului fiscal, art 251, alin 8^1:
(8^1) În cazul clădirii la care au fost executate lucrări de renovare majoră, din punct de vedere fiscal, anul terminării se actualizează, astfel că acesta se consideră ca fiind cel în care a fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor. Renovarea majoră reprezintă acţiunea complexă care cuprinde obligatoriu lucrări de intervenţie la structura de rezistenţă a clădirii, pentru asigurarea cerinţei fundamentale de rezistenţă mecanică şi stabilitate, prin acţiuni de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere, precum şi, după caz, alte lucrări de intervenţie pentru menţinerea, pe întreaga durată de exploatare a clădirii, a celorlalte cerinţe fundamentale aplicabile construcţiilor, conform legii, vizând, în principal, creşterea performanţei energetice şi a calităţii arhitectural-ambientale şi funcţionale a clădirii. Anul terminării se actualizează în condiţiile în care, la terminarea lucrărilor de renovare majoră, valoarea clădirii creşte cu cel puţin 25% faţă de valoarea acesteia la data începerii executării lucrărilor.
[ link extern ]
si normelor de aplicare pct 33^1
[ link extern ]
Multumesc frumos pentru raspuns!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am nevoie de un sfat in legatura cu o problema. }n ... pandatao pandatao Buna ziua! Am nevoie de un sfat in legatura cu o problema. }n 2016 am infiintat asociatia de proprietari, tocmai pentru reabilitarea termica a blocurilor. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Refuzul inchiderii balconului la reabilitarea blocului m1a8r1i2 m1a8r1i2 Buna ziua Am o problema similara cu cea semnalata de o persoana pe acest forum in 2015, nu spune cum a solutionat Va rog un raspuns juridic: daca refuz sa mi ... (vezi toată discuția)