avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum sa-mi recuperez banii dati imprumut?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum sa-mi recuperez banii dati imprumut?

Buna ziua,
Acum un an si 3 luni le-am imprumutat unor prieteni suma de 9000 euro. Am contract de imprumut semnat intre parti si chitanta de mana cu 2 martori. A expirat termenul de 3 luni si tot ma amana si mai nou primesc si injuraturi. Ce ar trebui sa fac sa-mi recuperz banii tinand cont ca nu au nici un bun si nu stiu situatia conturilor (daca exista)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:55, 8 Februarie 2010
Contractul de imprumut este autentificat de un notar public? Daca da, atunci poate fi titlu executoriu daca s-a prevazut si aceasta clauza! Altfel, o actiune in pretentii formulata impotriva celor pe care i-ati imprumutat!
Contractul de imprumut nu este autentificat, este semnat doar intre parti.
In aceste conditii, consulatati un avocat si formulati o actiune in pretentii ptr a va recupera banii dati cu imprumut, avand la baza actul semnat de voi.Va trebui sa trimbati la valoare.Succes.
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Da, formulati o actiune in pretentii, dupa ce consultati un avocat si dupa timbrare pentru a va putea recupera banii.
Succes!

Alte discuții în legătură

Cum pot sa recuperez banii dati ca imprumut? Petrus1731 Petrus1731 Am imprumutat o persoana cu o suma de bani in baza unui contract de imprumut datat si semnat de imprumutator, imprumutat si girant. Contractul nu a fost ... (vezi toată discuția)
Conditii legale pentru a acorda un imprumut amOIntrebare2015 amOIntrebare2015 In primul rand, imi pare rau daca nu am selectat cea mai potrivita categorie pentru aceasta intrebare. O persoana apropiata mie mi-a cerut imprumut o suma ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati flory80 flory80 Acum 2 ani am imprumutat unui prieten suma de x euro pentru o perioada de 6 luni. Singurul inscris este un contract de imprumut incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)