Am achiozitionat un apartament de 4 camere, la bloc, in Bucuresti , in 2006. Nu l-am declarat la fisc de atunci si nu am platit impozit. Pur si simplu am uitat.
A venit vremea insa sa-l declar si sa platesc.
Ce pot face ca sa platesc cat mai putin din restanta acumulata?
Stie cineva cum se calculeaza chestia asta retroactiv. Mi-e teama sa ma duc la fisc si sa aflu ca nu pot plati sau ca imi iau aia casa.
Problema este daca apartamentul cumparat a fost achizitionat de la cineva care il declarase inainte la fisc.Pentru ca orice cladire terminata trebuie declarata pentru impunere fie de cel care l-a construit fie de vechiul proprietar.Cand l-ati cumparat trebuia trecut de pe vanzator pe comparator(pe baza actului de vanzare cumparare se trecea de pe vanzator pe comparator).Obligatiile fiscale se prescriu in 5 ani ca urmare datorati debite si majorari pe 5 ani iar majorarile sunt in functie de cota de majorari aferente perioadei respective.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Prescriere datorii
sidor
Daca am acumulat la un SRL majorari si penalitati pentru intarzierea la plata TVA, majorari si penalitati calculate din 2001 pana in 2007 cand am achitat toate ... (vezi toată discuția)