avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Prescriere datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Prescriere datorii

Daca am acumulat la un SRL majorari si penalitati pentru intarzierea la plata TVA, majorari si penalitati calculate din 2001 pana in 2007 cand am achitat toate debitele restante, se pot prescrie aceste majorari?. Daca da in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: sidor , utilizator 09:41, 20 Octombrie 2009
dreptul la pretentii banesti se prescriu in trei ani nu inteleg cum sa platesti penalitati din 2001
- pentru carmenmur - prescrierea creantelor bugetare se face dupa 5 ani , calculul se face incepand cu 01.01 a anului urmator nasterii creantei!!

pana in 2007 cand am achitat toate debitele restante, se pot prescrie aceste majorari?

stingerea creantelor bugetare se face in ordinea constituirii lor de exemplu debite 2001 , penalizarii 2001... etc ca urmare actualmente figurati in fisa pe platitor de la adm financiara cu un debit din 2007 si penalizari din 2007 pana in prezent
sidor a scris:
Daca am acumulat la un SRL majorari si penalitati pentru intarzierea la plata TVA, majorari si penalitati calculate din 2001 pana in 2007 cand am achitat toate debitele restante, se pot prescrie aceste majorari?. Daca da in ce conditii?

Buna ziua,

Domnilor colegi,
Nu imbatati utilizatorul cu apa rece.
Creantele bugetare practic nu se prescriu niciodata.
Este de ajuns, oricand, sa vina un inspector fiscal in control, constata nerespectarea prev. legale din Legea contabilitatii si a celor din Codul Fiscal/Codul de Pr. Fiscala si prin PV stabileste la zi debitele, penalitatile si dobanzile datorate + amenda.
De ce uitati: obligatia de a calcula corect si plati la timp impozite/taxe este a SC (contribuabil) nu a fiscului.
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov

majorarile si penalitatile pentru TVA se platesc in cont separat
daca platesti TVA declarat nu se stinge si penalitatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere contributie de sanatate sabinna sabinna O cunostinta a primit de la Casa de asigurari de sanatate, pe data de 6 ianuarie 2013, o decizie de impunere emisa pe data de 14.12.2012 privind contributia de ... (vezi toată discuția)
Penalizari la ceva ce nu am consumat florina_mauro florina_mauro PROBLEMA E URMATOARE APARTAMENTUL IN CAUZA ARE RESTANTE DIN 4 11 2005 LA CITIREA CONTUARULUI S AU CONSTATAT 269 MC APA IN PLUS FATA DE CE E CONSUMAT ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari - cote de intretinere petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: - cum pot determina un proprietar ( cf. legislatiei ) sa-si achite penalizarile calculate pentru ... (vezi toată discuția)