avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum poate completa un carnet de munca???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum poate completa un carnet de munca???

Am nevoie de ajutor, sfat din partea celor ce au avut astfel de situatii.
Voi expune cat mai explicit cu putinta speta:
Un angajat are contract de munca (nedeterminat / 8 ore/zi) la firma X cu incepere de la data de 01.01.2008, la 03.03.2008 i'au inchis contractul (cu acordul angajatului) din varii motive si au deschis un nou contract de munca la firma Y ( nedeterminat / 8 ore/zi ) acest contract la data de 31.03.2009 a fost modificat printr-un act aditional timpul de lucru la 2 ore /zi ( cu acordul angajatului) si a fost deschis un nou contract 01.04.2009 ( cu 8 ore /zi / nedet.) pe prima firma X .....

Acum vine si necazul meu, am cumparat carnet de munca, cand angajatul avea CM pe firma Y , inspectoarea nu a vrut sa opereze acest carenet de munca desi nu am insistat, iar acum cand a fost facuta ultima modificare omul are nevoie de carnetul de munca cu vechimea la banca, iar inspectoarea nu a vrut sa-i inregistreze decat ultimul contract de munca ( care este de la 01.04.2009) sub pretextul ca nu o poate inregistra celelalte contracte decat cand se inchide CM -ul de pe firma Y.

astept raspuns si intrebari de la cei ce nu au inteles speta

multumesc
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 16:26, 17 Mai 2009
La Bucuresti ... ducem copii dupa state de acum 5 ani, ca nu le mai gasesc... acte de angajare etc...

Toate aceste inregistrari se pot face online. Noi putem inregistra contractele, deciziile, actele aditionale on line. Dar pentru asta e nevoie de mult mai putini oameni decat lucreaza acum la Inspectia Muncii. Deci...
:">
1. Nu stiu de ce atatia oameni tin mortis sa aiba carnet de munca si sa le fie inregistrate toate datele in acestea, fie ca e, fie ca nu e nevoie!
2. Dupa 01.04.2001 carnetele de munca nu-si mai au rostul, doar guvernul le mai tine in viata cu ajutorul aparatelor (HG si OUG).
3. Carnetele de munca sunt valabile numai pentru activitatea depusa de salariat inainte de 01.04.2001.
4. Pentru activitatea de dupa 01.04.2001 activitatea (stagiul de cotizare) este evidentiata la Casa de Pensii. Daca salariatul vrea neaparat un document, poate cere adeverinta de vechime de la angajator.

Sunt perfect de acord cu dumneavoastra!



Cred ca este vorba un pic si despre mentalitate.
Am intalnit situatii in care un salariat avea completat carnetul de munca la zi, dar cand i-am spus sa mearga la Casa de Pensii sa obtina un certificat de stagiu de cotizarea a aveut o mare surpriza ... ii lipseau anumite perioade care nu i-au fost luate in calcul.
De la Casa de pensii putem obtine oricand stagiul nostru de cotizare. Trebuie sa ne mai interesam si noi, ca de aceea contribuim luna de luna. Nu dam banii la stat si asteptam peste 30 de ani sa vedem ce pensie avem.

Initial Casa de Pensii a trimis la toti contribuabilii punctajul anual. Din pacata dezinteresul contribuabilului a fost foarte mare. Multi oameni nu le-au luat in seama. Asa se putea verifica daca luna de luna suma cu care ai contribuit (o vezi pe fluturas) s-a inregistrat la Casa de Pensii.

Oricum, dupa 01.04.2001 toata evidenta e la Casa de Pensii.

In cazul semnalat de dvs. persoana careia ii lipseau luni de cotizare a trebuit sa ia legatura cu angajatorul sau, sa depuna declaratii rectificative la Casa de Pensii cu privire la contributia lui. (sau probabil declaratii initiale... ). Cu acel carnet de mucn anu a facut decat sa observe ca nu era in regula si la Casa de Pensii. I nafara de ce scrie in carnetul de munca, in realitate stagiul la casa de pensii poate fi diferit (daca avem concedii medicale, prime, concediu de odihna, al treisprezecelea salariu...salariul lunar e diferit fata de salariu lde baza).

Nu va merge nimeni niciodata cu carnetul de munca si isi va actualiza contributiile aferente perioadei 01.04.2001 pana in prezent.




Alte discuții în legătură

Inregistrare in carnetul de munca cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -un salariat lucreaza cu cim cu norma intreaga la firma x avand functia de economist si are cim cu 2 ore la firma y, tot ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca retroactiv Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o persoană a lucrat la o firmă fără contract de muncă i se poate întocmi acest contract retroactiv? (vezi toată discuția)