avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de odihna necuvenit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de odihna necuvenit

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a incetat contractul de munca. Cum recuperez contravaloarea concediului efectuat in plus?
Cum procedez cu declaratiile?

Contez pe ajutorul vostru!!!!:)
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 13:48, 12 August 2009
Cum sa-i restitui contributiile?? Eu n-am mai auzit de asa ceva! Adica ii retin suma neta necuvenita si daca fac recalcul ii dau contributiile salariatului. De ce ma rog? Care-i logica? si in conta cum inregistrati? mai da vreo suma? se inchid conturile?
Sa fac rectificative la sanatate? la sanatate nici macar nu se fac rectificative ! nici nu exista aplicatie care sa genereze asa ceva ! eu nu fac deloc rectificative pt cazul expus. Intrebarea mea era alta : e corecta regalarea zilelor de CO necuvenit? si baza legala, fireste...........
cred cel mai edificator e un ex:
1000 RON inemnizatie acordata necuvenit. La data acordarii au fost urmatoarele inreg:
641=421 1000 RON
421 la conturile de contrib angajat 325 RON
421=5121 675 RON
indemniz neta 675 RON
contrib angajator
6xxx=4xxxx sa zicem 300 RON

Retinere bani fara rectificative.
suma de 1000 RON se inreg pe salar necuvenit si inreg este 641=421 1000 RON in rosu (salariul brut din luna retinerii va fi diminuat cu cei 1000 RON caz in care se "recupereaza si contributiile platite la data platii CO" - acest caz este cel mai favorabil.
In cazul in care nu se mai pot retine banii din ultimul salar, angajatul va trebui sa restituie 1000 RON iar inreg vor fi:
421=5121 1000 RON si 641=421 1000 RON ambele in rosu.

In momentul in care se fac rectificative, vor trebui facute toate inregistrarile de mai sus in rosu pentru a se inchide conturile. In acest caz contributiile angajatului de 325 RON ajung in 421 iar angajatul va va returna numai diferenta neta de 675 RON iar ultima inregistrare va fi 641=421 cu 1000 RON in ROSU

Baza legala pt regularizarea zilelor o reprezinta art. 140 alin. 2 din Codul Muncii (durata de CO se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic)
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
mihai_u, utilizator
tot nu mi-ati spus cum se regleaza zilele de CO necuvenit
si in niciun caz nu recuperz de la salariat brutul...opinia mea
poate nu am inteles intrebarea:
cum se regleaza zilele de CO necuvenit
?!?!? la ce anume va referiti?

imi mentin parerea ca trebuie recuperata indemnizatia bruta :D
Eu cred ca nu se face nici-o rectificativa.
trec in stat suma acordata necuvenit ca suma bruta care se scade inainte de a se calcula contributiile la stata si impozitul.
Astfel in luna respectiva se vor plati pentru salarait contributii mai mici corespunzator cu cat s-a platit in plus in luna in care s-au data mai multi bani.

Alte discuții în legătură

Contabilizare co necuvenit Silvia Dumitru Silvia Dumitru Am un salariat care in lunile martie -aprilie si-a luat concediul legal de odihna, beneficiind de 27 zile.Incepand cu 30.08.2010 si-a depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)
Retinere concediu efectuat in plus irina_nico09 irina_nico09 Buna ziua! Unui salariat i-am desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate, in ultimul stat de plata i s-a retinut suma reprezentand concediul de ... (vezi toată discuția)