avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce spune legea priving stagiile de internship
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce spune legea priving stagiile de internship

Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului de pe urma studentilor. Am cautat pe net si am descoperit Legea 72/2007, insa nu m-a lamurit complet. Cat primeste compania pentru studentii pe care ii primeste la munca pe gratis? In ce circumstante primeste banii astia?

Eu auzisem din vorba in vorba ca orice companie primeste cate 700 lei pe luna pt fiecare student practicant. As vrea sa stiu exact ce si cum, va rog frumos.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 29 Iulie 2014
Va mai rog o data, eu nu am pregatirea necesara sa inteleg acest limbaj. Compania respectiva NU va incheia niciun contract de practica cu unitatea de invatamant in cauza.

Sunt sau nu ilegale aceste "stagii de internship" ?

Care sunt procedurile unui astfel de stagiu?
Legalitatea sau nelegalitatea unor astfel de stagii nu o constatam noi , aici pe Forum, ci institutiile abilitate.

Atata timp cat s-a postat ca nu exista legislatie in aceasta privinta , nu vad cum nu se intelege raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internship firma it Amalgam Amalgam Buna ziua, In ce conditii se poate se pot accepta interni intr-o firma mica de IT? Am primit solicitari in acest sens si as vrea sa stiu ce formalitati ... (vezi toată discuția)
Contracte de voluntariat suciugeorgeta suciugeorgeta Un srl care desfasoara activitate de asistenta spitaliceasca si doreste sa faca contracte de voluntariat cu studentii.....poate face oricate doreste sau exista ... (vezi toată discuția)
Contract practica voluntariat student danielsun23 danielsun23 Buna ziua . Am o mare dilema in legatura cu legislatia ... Am terminat dreptul , acum sunt in primul an la mecanica . Am observat ca am o pasiune in legatura ... (vezi toată discuția)