avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa

buna ziua

am si eu o intrebare

matusa mea (si inaintea ei mama ei) locuieste de foarte multi ani intr-o casa apartinand primariei locale (fostul IGO). Dupa 90 aceste locuinte s-au putut cumpara in cauza este vorba de o casa in care stau trei familii doua dintre ele au cumparat iar matusa nu a reusit sa cumpere. Anul acesta in sfarsit a reusit si ea sa adune bani sa cumpere acesta casa care e pe o suprafata de vreo 3ari, dar cand s-a dus la primarie, depune cerere ca doreste sa o cumpere si ii se spune ca terenul a fost revedicat de catre fostul propietar . Intrebarea este poate sa revendice doar acei 3ari nu revedica tot terenul si cu familile care au cumparat deja? Iar cererea a depus-o in 23.04.14 si nici in ziua de azi nu a primit un raspuns din cate stiu ar fi trebuit sa primeasca raspuns :hm: Va multumesc sper ca am fost destul de explicita :)
Cel mai recent răspuns: angelica36 , utilizator 13:12, 6 August 2014
Trebuia sa primiti raspuns in 30 de zile , dar ce primarie isi face treaba ??!! Propietarul isi revendica dreptul lui , asupra terenului , indiferent de cate case /blocuri s-au construit intre timp. Daca terenul sau cuprinde si parcelele celorlalti propietari , desigur ca exista probleme si cu ei , respectiv exista actiuni in instanta .
in acest caz are rost sa angajeze un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul agricol spiridus spiridus Buna seara, ...doresc sa stiu daca in registrul agricol sunt notate toate terenurile existente, mai precis daca as putea identifica exact parcela terenului ... (vezi toată discuția)
Garaj construit pe teren proprietate emilia73 emilia73 Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata ursu mihaela ursu mihaela Buna seara,locuiesc intr-o casa nationalizata cu chirie impreuna cu inca 2 familii mentionand ca ,casa a fost impartita la 3 familii cu contracte de inchiriere ... (vezi toată discuția)