avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs- problema partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs- problema partaj

buna ziua,
am castigat la prima instant un process de partaj,au fost corecti si au impartit si activele si pasivul(un contract de credit de nevoi personale cu o suma destul de consistenta ptr.un muritor de rand),la apel situatia s-a schimbat putin desi de 4 ani achit ratele la banca am primit un bun cumparat din acest credit urmand ca eu sa achit creditul in continuare desi la fond creditul a fost impartit urmand ca eu sa-l achit si sa primesc o sulta de 1/2 ramasa de achitat de la data introducerii partajului pana la terminarea creditului.credeti ca urmand procedura recursului fiind nedreptatita de instanta din apel am reusita sa primesc sulta de 1/2 din credit ramasa de achitat catre banca de la data introducerii actiunii de partaj.eu de 4 ani de zile platesc ceva si nu am nimic ,partea adversa a ramas cu tot iar eu treb sa platesc doar ptr ca eram titular de contract in acest credit iar partea adversa codebitor la acest credit.multumesc anticipat ptr raspunsuri,
Cel mai recent răspuns: viomari , utilizator 09:46, 8 August 2014

In momentul in care ati accesat creditul v-ati asumat plata ratelor si a comisionului. Nu v-a obligat nimeni sa faceti credit.
Nu are importanta faptul ca nu ati folosit bunul, nu v-a oprit nimeni sa nu il folositi, a fost alegerea dumneavoastra. Un bun nefolosit nu poate fi uzat, poate invechit, oricum nu are relvanta
Devalorizarea bunului nu are legatura nici cu creditul, nici cu cele de mai sus, este o situatie pe care dv ati ales-o, nu aveti decat sa v-o asumati.
Expertiza a fost ceruta pentru ca dv, partile din dosar, nu ati avut intelepciunea sa va intelegeti si sa impartiti bunurile amiabil. Ati fi evitat costurile inutile.
si sa fie asa cum spuneti d-voastra,faptul ca partea adversa a ramas cu toate bunurile si nu a vrut sa ne intelegem amiabil nu este vina mea,cum nu este vina mea ca a trebuit sa-l actionez in judecata ptr a se face dreptate.ce sa fac sa renunt la tot doar ptr ca nu am fost intelligent si in timpul casatoriei nu treb sa fac niciun credit ca de nu am visat ca voi ramane sa platesc ceva ce nu am ptr ca justitia din tara asta este asa cum este dece nu exista ceva sa-l oblige pe celalalt nu vrei sa platesti gata ori iti asumi datoria si platesti ori dai bunurile.si atunci dece este stipulate ca intron proces de partaj se imparte si activul si pasivul,probabil asa ca sa avem taxa de timbru mai mare de achitat si sa imparta ce au chef judecatori....si uite asa ne intindem cu procese pe ani de zile si cotinzanti le fac lor buzunarele pline ,saracindune pe noi omul de rand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Partaj si....multe intrebari ADANNA ADANNA Buna ziua, Suntem divortati nu demult si se pare ca se pune si problema partajului, desi eu n-am dorit acest lucru...(Avem un apartament luat cu credit ... (vezi toată discuția)
Recurs partaj bunuri comune ContSters344547 ContSters344547 daca mi s-a respins cererea de apel (inca nu stiu motivele), la recurs mai pot invoca motivul ca hotararea ( sentinta) de la fond s-a dat de alt judecator ... (vezi toată discuția)