avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat unic/Administrator SRL/Contract individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat unic/Administrator SRL/Contract individual de munca

Poate cineva sa clarifice urmatoarele aspecte:

1) Asociatul unic care este si admistrator al aceleiasi SRL, trebuie sa aiba un contract individual de munca (CIM) pentru a exercita functia de administrator?

2) In mod aditional, se poate ca asociatul unic sa incheie si un CIM pentru un alt post in cadrul SRL (de exemplu, post de economist), rezultand asadar 2 CIM-uri: unul pentru postul de administrator (in cazul in care este necesar un CIM) si unul pentru postul de economist?

Am citit pe forum postarile pe acest subiect, dar nu imi este clar inca acest aspect. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
janedoe2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 9 August 2014
nu există încălcare expresă, ci doar imposibilitatea de a asigura un raport de muncă așa cum este el , raportul, în legislatia muncii. al doilea link spre juridice arata o opinie in sensul ăsta.(p.s. eu am inteles ca este vorba despre cumulul administrator - angajat, asociatul unic poate fi angajat al societatii, fiin prevedere expresa in codul muncii)
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
Marian Bucur, Avocat
av_stagiar2014 a scris:

... asociatul unic poate fi angajat al societatii, fiin prevedere expresa in codul muncii)


1. Nu exista nicio prevedere expresa in legislatia muncii , nici in acest sens. Asa ceva este reglementata de art.196^1 alin.3 din Legea nr.31/1990.

2. Imposibilitatea de a sigura un raport de munca s-a referit numai intr-un singur sens in acea opinie, iar raportul de munca se incheie in anumite conditii , care exclude situatia mentionata in acea opinie.
1. da . am vrut sa scriu ca asociatul - angajat e posibil potrivit legislatiei comerciale.
2. raportul de munca nu poate fi realizat, potrivit codului muncii, neexistand raport- acordul de vointa dintre angajator reprezentat de administrator- si angajatul- adminstrator, sau raportul se realizeaza obscur, angajatul neputand sa isi exercite drepturile impotriva administratorului care reprezinta societatea, fiind una si aceeasi persoana, ba mai mult este si asociat unic. e un fel de vanzare incheiata intre vanzator si vanzator (fiind aceeasi persoana). este doar o opinie , eu , nefiind un specialst in domeniu ,am pus link-urile pentru a-si face omul o impresie(link-urile fiiind spre un site de specialitate).
Comparatia este putin absurda cu cea de vanzator si cumparator ,sunt doua rapoarte juridice distincte in ceea ce priveste calitatea de asociat si cea de salariat ,precum si in ceea ce priveste calitatea de administrator cu cea de salariat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)
Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)
Srl cu 2 asociati Andreeaioana Andreeaioana As dori si eu sa aflu daca in cazul unui SRl cu 2 asociati , unul dintre ei poate fi si administrator in acelasi timp si daca da aceasta pozitie il pune in ... (vezi toată discuția)