avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de ingrijire copil bolnav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de ingrijire copil bolnav

Buna ziua, imi puteti spune cum se calculeaza salariul in situatia in care angajata are un concediu medical de ingrijire al copilului bolnav?
Am inteles ca are un regim special.
Cel mai recent răspuns: CristinaDv , utilizator 15:47, 31 Martie 2016
Nu stiu care este media salariului brut pe care Dmv il castigati , tocmai de aceea v-am dat acel model de calcul.
Cuantumul pentru această indemnizaţie este de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 6 luni de contribuţie la BASS şi este suportată în totalitate de asigurările sociale.
Kitte a scris:

Problema mea e modalitatea de calcul.
85% din brut? Asta inseamna ca e aceasi modalitate de calcul ca la concediul pre-postnatal ?
Este corect daca inteleg ca in aceasta perioada salariul net este mai mare decat netul obisnuit?

Este acelas mod de calcul ca si la concediul de maternitate, adica se retine CAS la nivelul salariului minim, nu se retine CASS, se retine somaj , impozit pe salari (in cazul concediului de maternitate nu se retilne impozit)
Cu alte cuvinte intr-o luna in care teoretic as avea toate zilele lucratoare concediu de ingrijire copil bolnav as castiga exact cat as castiga intr-o luna in care as fi in totalitatea zilelor in prenatal.
Corect?
Mai putin cu impozitul pe salar de 16%
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil ion_raluca ion_raluca Lucrez in sector bugetar, la primarie, am luat salariul minim pe economie in ultimele 12 luni. In curand trebuie sa intru in concediu prenatal si postnatal de ... (vezi toată discuția)