avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Statistici - chestionare, obligatorii?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Statistici - chestionare, obligatorii?

Buna ziua,
in ultima perioada sunt sunata de la BNR pentru a le face la fiecare 3 luni, o statistica, sa le completez un formular cu achizitiile intracomunitare.Sunt obligata sa fac aceste lucruri? dupa ce ca depun o gramada de declaratii lunare, bilanturi, toata nebunia asta, acum mai vor si astia chestionare.

Va rog sa-mi spuneti daca sunt obligata si daca imi pot face ceva? Nu am timp sa le mai fac si lor aceste chestionare.

Va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:37, 8 August 2014
Va obliga Legea 226/2009 si din pacate va si sanctioneaza pana le predati. BNR este printre institutiile care realizeaza statistici oficiale.

ART. 25
Obligatiile furnizorilor de date
(1) Furnizorii de date sunt obligati sa transmita, in mod gratuit, producatorilor de statistici oficiale date corecte, actuale si complete, la termenele, periodicitatile, in forma si dupa metoda de colectare prevazute in programul statistic national anual si in conformitate cu normele metodologice.
[...]
(4) In cazul aplicarii sanctiunilor prevazute la art. 46 obligatiile furnizorilor de date prevazute la alin. (1) si (2) continua pana la conformarea completa, inauntrul termenului stabilit de producatorul de statistici oficiale.

ART. 45
Raspunderea contraventionala
Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neindeplinirea de catre furnizorii de date a obligatiilor prevazute la art. 25 alin. (1) sau (2);
b) refuzul explicit al furnizorilor de date de a indeplini obligatiile prevazute la art. 25 alin. (1) sau (2);
[...]

ART. 46
Sanctiuni
[...]
b) cele prevazute la lit. a), c), e) si f), daca sunt savarsite de persoane juridice, cu amenda de la 2.000 lei la 50.000 lei;

[ link extern ]
Va multumesc mult!

Asta-mi mai lipsea , astia.....:(
Va intelege toata lumea de pe-aici :console:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea informatiilor statistice catre b.n.r. este obligatorie? ... Gabriel Alionte Gabriel Alionte Transmiterea informatiilor statistice catre B.N.R. este obligatorie? Exista sanctiuni pentru netransmiterea informatiilor cerute de catre B.N.R. persoanelor ... (vezi toată discuția)
Pasibil de amenda NDenisa NDenisa Am fost sunată de BNR sa răspund la niște chestionare pentru firma , chestionare trimise pe email si posta. Nu am dat curs acestora si astfel am fost ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea completarii formularelor statistice marilenam marilenam Buna ziua, Ce prevede legislatia in vigoare in legatura cu obligativitatea companiilor de a completa si transmite catre Directia Regionala de Statistica ... (vezi toată discuția)