avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu maternitate

Buna ziua.Pt.prelungirea concediului de maternitate de la 2 la 3 ani,in afara de dosarul medical si ancheta sociala am nevoie si de acte de la angajator?Intreb pt ca am aflat ca angajatorul a suspendat activitatea firmei ,ori a inchis-o de tot.Nu stiu sigur pt.ca nu ne-am despartit in conditii amiabile eu obligand la plata concediului pre si post natal prin reclamatie la ITM.Acum sant in CCC,copilul are 1,7 ani si doresc sa prelungesc.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 7 August 2014
1. Nu este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de concediul crestere copil (CCC).

2. - Daca ati facut rost de certificat de handicap pentru copil atunci faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a prelungi si CCC pana la avrsta de 3 ani.
- Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si certificatul de handicap va prezentati la Primarie si completati cererea pentru prelungirea platii indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.

3. - Daca angajatorul a suspendat activitatea firmei sau a inchis firma atunci trebuie sa emita decizia de concediere a dvs.
- Cu o copie dupa aceasta decizie si cu certificatul de handicap va prezentati la Primarie si completati cererea pentru prelungirea platii indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
Multumesc.Inca o intrebare va rog.Nu cunosc statutul actual al firmei suspendat sau incetat activitatea.Nu am primit nici o instiintare privind situatia contractului de munca.As putea obtine de la ITM un act privitor la acesta?Atat timp cat nu mai exista punct de lucru,sediu nu stiu cum sa mai dau de angajator.
Incercati si la ITM si la Oficiul Registrului Comertului din judetul unde a activat firma respectiva.
ITM-ul nu detine date despre adresa angajatorului dvs , decat cu care s-a inregistrat la aceasta institutie.
Printr-o cerere scrisa puteti solicita ITM-ului sa va comunice care este situatia actuala a c.i.m. incheiat cu acel angajator. In functie de aceste informatii sunt posibile mai multe situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ccc de la 2 ani la 3 ani camyy20122 camyy20122 Buna seara.daca vreau sa imi prelunjec maternitatea de la 2 la 3 ani imi trebuie ceva harti de la loc de munca de unde am intrat pe maternitate?fetita mea are ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Ccc1 cu ccc2 draganmariana draganmariana Ma ocup de perosnal si am urmatoarea problema: O angajata este in ccc pana in iulie 2014 , azi m-a anuntat ca este din nou insarcinata. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)