avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de la 4 l-a inundat pe cel de la 3...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de la 4 l-a inundat pe cel de la 3...

buna ziua, in scara la mine...vecinul de la 4 (plecat din tara) ia cedat furtunul de sub ghiuveta bucatarie, a picurat si in timp ia facut bucataria praf, umpic pe hol si sufragerie celui de la 3 (care si asta e plecat din tara). problema sa aflat ca ajunsese umezeala la cel de la 2, noroc ca cel de la 4 lasase cheia la o ruda de a venit in vizita la ap celui de 4, gasind apa sub masca bucatarie (neavand roobinet general din bucatarie inchis). Dupa ce a inchis cel de la 4robinetul general din bucatarie, umezeala la 2 a inceput sa dispara. Insa cand a venit cel de la 3, si a vazut ap ''varza'', vrea sa i se repare ap dar stiind ca cel de la 4e plecat din tara, a venit la asoc cu pretentia ca e problema asociatiei si ca eu ca presedinte sal oblig pe cel de la 4 sai repare ap.

Mentionez ca problema nu era de la coloanele verticala, ci de la furtun racord de sub ghiuveta bucatarie, caci prop.de la4 nu a inchis robinet.

Asociatia are vreo resposabilitate in acest caz?ca prop.nu are grija de instalatia proprie din ap.
sau ce este de facut?

Va multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: florea_ctin , utilizator 11:15, 11 August 2014
Am patit si eu ceva similar, eu fiind "cel de la 4". Am fost plecat, intr-o excursie si, in lipsa mea, s-a retezat furtunul de la apa rece din bucatarie. Nu inteleg ce s-a intamplat, eu am verificat minutios conductele inainte de plecare, toate erau uscate, nu credeam ca astea cedeaza asa, brusc, ma asteptam sa supureze mai intai.
Proprietarul de sub mine a solicitat asociatiei sa vina sa-i repare zugraveala; nu stiu de unde i-a venit ideea asta, se pare ca este contagioasa. :) I s-a spus sa ia legatura cu mine, ca nu a cedat coloana ci instalatia din bucataria mea. Eu am spus ca nu este nicio problema, ca am asigurare, am contactat asiguratorul care mi-a spus ca tot ce trebuie sa fac este sa-i dau pagubitului o copie dupa polita si el sa-i contacteze pe ei pentru evaluare. Nu m-a contactat niciodata; avea chiriasi clandestini, nu prea era in regula nici cu actul de proprietate, nu avea nevoie de intrebari indiscrete si s-a linistit.
Va pot spune din propria experienta ca asigurarea optionala a locuintei este mama tuturor problemelor de acest fel. Pe mine m-a inundat vecina de deasupra si am rezolvat foarte usor aceasta problema cu firma de asigurari (care a recuperat prejudiciul de la vinovati). La fel am procedat cand a cedat conducta de alimentare cu a apa rece a blocului (coloana principala) si mi-a facut toata baia varza.
nici unul nu are asigurare care sa cuprinda inundatiile vecinilor...posibil sa aiba acea asigurare obligatorie in caz de calamitate (cu cele 3),,,oricum...astept sa fiu informat oficial, ca sa pot da oficial o comunicare celui de la et.3, eventual cand vine cel de la et.4 sal instiintez de pretentiile ridicate de cel/cei afectati....urmand ca sasi reglemeze problemele intre ei , personal.
Buna ziua.
Cu o situatie similara ma confrunt si eu dar cu o diferenta legat de modalitatea de inundatie a apartamentului propriu.

Undeva in luna 08.2012 o firma constructoare s-a apucat sa decoperteze acoperisul scarii blocului unde locuiesc fara sa ia masurile de precautie impotriva intemperiilor care ulterior au aparut. Acordul pentru mansardarea blocului s-a dat undeva prin anul 2009 ca dupa 3 ani sa ne trezim locatarii blocului, cu aceasta firma care avand acceptul asociatiei la care suntem arondati ca s-au apucat de decopertat fara in prealabil sa mai fie consultati locatarii daca mai accepta aceasta constructie, mai mult de atat terasamentul blocului a fost reparat cu folie bituminoasa la cald in 2011 dat fiind ca aceasta firma nu si-a mai avizat interesul de a construi respectiva mansardare.

In urma decopertarii respectiv unor ploi torentiale, apa s-a infiltrat prin placile de beton afectand atat apartamentele situate la etajul 4 cat si pe cele inferioare apa ajungad pe alocuri si la etajul 2.

Avizand asociatia de proprietari cat si pe constructor, primii au motivat ca nu asociatia a dat semnaturile pentru mansardare deci ca urmare sa ne spalam pe cap cu constructorul, acesta motivand ca orice paguba creata va fi reparata respectiv despagubiti cei afectati. Celor de la etajul 4 li s-au remediat zugraveala si cam atat, parchetul, mobilierul, sau electronicele afectate au ramas fara rezolvare fiecare proprietar inlocuind pagubele pe cont propriu fara a mai primi decat promisiuni.

Mie personal nici macar 1 (o) singura data nu mi-au batut la usa cu toate ca am vorbit personal atat cu presdintele de asociatie cat si cu constructorul fapt ce m-a determinat sa apelez la polita de asigurarea obligatorie PAD PLUS (ASTRA ASIGURARI) avizand de aceasta data firma asiguratoare specificand aspectele mentionate mai sus.

De aceasta data am gasit pe cineva mult mai seriosi decat Administratia blocului sau constructor, acestia NU SAU DERANJAT SA VINA SA CONSTATE PAGUBA, mai mult dupa nenumarate solicitari pe care le-am facut la sediul din Galati in vederea informarii despre solutionarea cauzei, primesc dupa cca. 4 luni prin posta pe o hartie prost imprimata care personal as fi pus la cosul de reciclare, un plic "OFICIAL" in care eram anuntat ca:
Autoturismul cu seria de caroserie.... #-o (adresa de domiciliu) in urma avizarii si analizarii dosarului de dauna se solutioneaza ca RISC NEASIGURAT conform cu " CONDIŢII GENERALE PRIVIND ASIGURAREA LOCUINŢEI ªI CONŢINUTULUI " prin urmare nu pot fi despagubit.

Nota: acest document (CONDIŢII GENERALE PRIVIND ASIGURAREA LOCUINŢEI ªI CONŢINUTULUI) care contine intre 8 - 12 pagini (in diverse variante-editate dar toate in format PDF) si pe care l-am obtinut prin cautari indelungate pe internet nicidecum de la firma de asigurari, le-am analizat ore intregi ca sa gasesc unul care sa se potriveasca cu articolele si paragrafele mentionate in respectiva scrisoare de instiintare.

Firma constructoare s-a apucat prin amenintari la persoana atat administratorului cat si a Presedintelui de asociatie o noua remansardare la o alta scara din acelasi bloc si in aceleasi conditii cu distrugerea apartamentelor de aceasta data mult mai grav datorita ploilor abundente ce au avut anul acesta, cu toate ca dupa 2 ani de zile (2012-2014) nu a terminat obligatiile contractuale pe care a promis ca le va face daca locatarii isi dau acordul de constructie (zugravit casa scarii, reparatia istalatiei la subsolul imobilului, usa si interfon la intrarea in scara, izolarea exterioara a cladirii..... etc)

Se merita sa mai faci asigurarea locuintei din moment ce ai fost inundat de vecinul de la nivelul superior (chiar daca in aceasta situatie cauza a fost conform cu asigurare si pentru APE METEORICE?

Care este modalitatea de a fi despagubit daca esti tratat ca paria chiar daca esti "ASIGURAT" sau afectat de o firma constructoare care ignora proprietarii mai mult ameninta personalul asociatiei de proprietari cu desfiintarea (prin trimiterea unor gealati cu muschi ceia ce au si facut cand au distrus in dreptul celor 4 apartamente de la scara nou mansardata a izolatiei bituminoase a acoperisului fortand in acest fel acceptul locatarilor la construirea noii mansarde)?

Vizualizati si expuneti opiniile " [ link extern ] "

Multumesc si scuze pentru expunerea lunga a celor mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava comuna canalizare verticala bloc - curgeri siroite de apa claudiustan claudiustan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pt problema cu teava de canalizare verticala a blocului de la bucatarie. In interiorul saftului de tevi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, vin cu o mare intrebare la dumneavoastra... De curand, mai precis de un an si jumatate mi-am cumparat un apartament la etajul 4(bloc cu 4 etaje). ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari si inundarea apartamentului prin traseele de cablu electric S.h.55 S.h.55 Buna ziua ! Trec printr-o situatie foarte dificila. Eu locuiesc la etajul 3, intr-un imobil de 4 etaje. Precizez ca la etajul 4 nu locuieste nimeni, ... (vezi toată discuția)