avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce acte elibereaza mediatorul
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce acte elibereaza mediatorul

Buna ziua,
Daca o parte doreste medierea,care este urmatorul pas pe care il face mediatorul?
1.Ii trimite celeilalte parti invitatie la mediere sau la informare?
2.Termenul este de 15 zile,timp in care cealalta parte refuza de 2 ori invitata?
3. Se tine cont in instanta de faptul ca s-a dorit medierea si cealalta parte nu a vrut?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 18:43, 31 August 2014
Nu a fost refuzata explicit,a primit invitatia la mediere si formularul de acceptare mediere,a semnat de primire a plicului si atat.Verbal a fost refuzata.Trebuie sa mai trimit si o a doua invitatie in termen de 15 zile?
Există opțiunea trimiterii unei noi invitații, nu și obligativitatea trimiterii ei. Poate că partea invitată va fi mai receptivă la ideea medierii conflictului, dacă mediatorul îi explică mai detaliat care ar fi beneficiile acestei proceduri, raportată la situația dată.
de cand nu mai este informarea de mediere obligatorie asa cum sustine dl av. Kiritescu ?
Este vorba despre Decizia nr. 266/2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 200 din Codul de procedura civila, precum si celor ale art. 2 alin. (1) si (12) si art. 601 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, din Monitorul Oficial, Partea I, nr. 464, din 25 iunie 2014.

Potrivit documentului, CCR admite exceptia de neconstitutionalitate ridicata de o societate comerciala si constata ca prevederile art. 2 alin. (1) si (12) din Legea nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator sunt neconstitutionale.

"Obligativitatea participarii la informarea despre avantajele medierii reprezinta o ingradire a accesului liber la justitie, deoarece se constituie intr-un filtru pentru exercitarea acestui drept constitutional, iar prin sanctiunea inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata, acest drept este nu doar ingradit, ci chiar interzis", se mentioneaza in Decizia CCR.

detalii : www.avocatnet.ro/content/art...
multumesc din suflet pentru raspuns domnule freeelis....am cautat si eu intre timp ( am cautat pe site-ul CCR si am cititv integral motivarile) si m-am lamurit deplin, nu stiam daca nu citeam acest subiect din forum, dar nu am mai apucat sa scriu despre acest fapt.. Mea culpa ! m-am dus la biserica pt ca azi e zi mare in calendarul ortodox si...mai departe as fi off topic daca as vorbi. Revenind la subiect, personal, de cand a fost introdusa ca obligatorie medierea mie mi s-a parut a fi o "noua profesie cu dedicatie"
va multumesc din nou pt timpul acordat mie.
cu toata stima !

Alte discuții în legătură

Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)
Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)