avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot dovedi ca nu sunt mama unui copil, pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot dovedi ca nu sunt mama unui copil, pentru simplul fapt ca NU SUNT?

Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie destul de jenanta care, daca nu e rezolvata cat mai repede, ma poate afecta grav in plan social. Am primit o instiintare de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Judetului X precum ca in evidentele lor s-ar afla cazul unui copil nascut in anul 2004 la maternitatea din Jud. X, iar mama acestui copil as fi eu!! :O
Eu sunt din Jud. Y iar in Jud. X nu am fost niciodata (distanta dintre X si Y fiind de aprox. 280 KM), iar in anul 2004 cand ar fi fost nascut acest copil eu locuiam in Jud.Y impreuna cu parintii mei, fiind clasa a 11-a la liceu.
Momentan copilul se afla in plasamentul unui asistent maternal profesionist, dar cei de la Protectia Copilului Jud. X vor sa trimita acest copil in Jud. Y, "urmarind astfel interesul superior al copilului, conform Legii 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata" ....... "pentru stabilirea unei masuri de plasament se va urmari cu prioritate plasarea copilului la familia extinsa sau la familia substitutiva, mentinerea fratilor impreuna...." etc.
Ce este de facut in situatia asta?
Cum s-a ajuns aici, nu am nici cea mai vaga idee.
Cineva m-a sfatuit sa le trimit o declaratie pe propria raspundere precum ca nu sunt mama acelui copil, dar cred ca acest demers nu va face decat sa mai amane putin ancheta sociala pe care cei de la Protectia Copilului vor sa o desfasoare in Jud. Y.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
MihaiuM, utilizator
Dumneavoastra sunteti prersoana care declarati ca nu sunteti mama copilului, daca lucrurile stau altfel, atunci le revine lor (celor de la politie) sarcina sa demonstreze ca dv sunteti mama copilului.
Se poate ca cineva sa fi prezentat datele dumneavoastra, eventual chiar o copie ca buletinului dumneavoastra. Eu m-am trezit cu o masina cumparata cu o copie a cartii mele de identitate, iar primaria vroia sa stie de ce nu o inregistrez si nu platesc impozitele.
Lasati-i sa faca ei primul pas.Orice acuza trebuie fondata. O copie a C.I. este la indemana oricui si nu constituie o proba cu atat mai mult, mai puternica decat ADN-ul. Ce este mai dureros, este ca in unele cazuri, acuzarea iti cere sa te disculpi, nu face ea dovada vinovatiei.
Copilul nascut este inregistrat la o data si ora. Inainte de a acuza, organele competente puteau verifica, asa era normal.Si astea pana a se ajunge la ADN. Eleva fiind, colectivul de elevi cat si cel profesoral pot fi martori, catalogul cu prezenta si notarea, eventual, pot fi probe solide. Poate in acea zi, la ora nasterii copilului, dvs. ati obtinut o notare.
Daca in acea zi, la acea ora, copilul a obtinut nota 10 la nastere iar dvs. tot nota 10 dar la matematica, sunteti de Cartea Recordurilor.
Ca de altfel si cei ce au instrumentat cazul, dar ei sunt de GÎGÃ.
Sora mea a patit exact acelasi lucru. Cineva s-a prezentat la maternitate cu o copie a cartii de identitate a surorii mele, a nascut si a abandonat copilul fugind din spital. Angajatii Directiei de Protectie a Copilului s-au prezentat imediat la adresa surorii mele si au invitat-o la Politie unde a fost audiata si apoi la maternitate pt. a fi supusa unui umilitor control ginecologic.Norocul ei a fost ca era inca virgina, minora fiind, si a putut demonstra ca nu este mama copilului. Asa ca nu sunteti un caz singular si va doresc sa luptati si sa scapati cu bine de aceasta problema. Mult suces!
Corect, de regula, in functie de situatia de fapt, nu se face direct un test ADN, ci o expertiza din care sa reiasa daca femeia a nascut si cam in ce perioada. Dar depinde de situatia concreta.
Eu una nu am priceput de unde au datele dv., cum de v-au descoperit dupa 10 ani, de unde au aflat etc. As cere niste detalii intr-o adresa, in care as arata ca nu cunosc sa fi avut copil in 2004. Fara chestiuni de paranoia cu notele din data de... etc., pentru ca nu e scenariu de film.
Si contactat6i telefonic asistentul care se ocupa de acest caz.

Alte discuții în legătură

Mama fara stirea ei zulufei zulufei din cauza unui buletin pierdut , o cunostinta de-a mea s-a trezit cu politia si protectia copilului la usa,spunindu-i ca in luna ianuarie 2012 ar fi ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor cat mai urgent- tagada de paternitate Em4nuel Em4nuel M-am casatorit cu ani in urma cu o tipa gravida, la nastere am recunosccut copilul, ulterior am divortat si judecatoarea mi-a fixat o pensie alimentara minima ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Fete Fete Copilul are 2 ani.Ca să fie recunoscut de tata,mi- a zis că vrea să-i facă testul de paternitate.Cat costa testul de paternitate? Este un test standard,sau ... (vezi toată discuția)