Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie destul de jenanta care, daca nu e rezolvata cat mai repede, ma poate afecta grav in plan social. Am primit o instiintare de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Judetului X precum ca in evidentele lor s-ar afla cazul unui copil nascut in anul 2004 la maternitatea din Jud. X, iar mama acestui copil as fi eu!! :O
Eu sunt din Jud. Y iar in Jud. X nu am fost niciodata (distanta dintre X si Y fiind de aprox. 280 KM), iar in anul 2004 cand ar fi fost nascut acest copil eu locuiam in Jud.Y impreuna cu parintii mei, fiind clasa a 11-a la liceu.
Momentan copilul se afla in plasamentul unui asistent maternal profesionist, dar cei de la Protectia Copilului Jud. X vor sa trimita acest copil in Jud. Y, "urmarind astfel interesul superior al copilului, conform Legii 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata" ....... "pentru stabilirea unei masuri de plasament se va urmari cu prioritate plasarea copilului la familia extinsa sau la familia substitutiva, mentinerea fratilor impreuna...." etc.
Ce este de facut in situatia asta?
Cum s-a ajuns aici, nu am nici cea mai vaga idee.
Cineva m-a sfatuit sa le trimit o declaratie pe propria raspundere precum ca nu sunt mama acelui copil, dar cred ca acest demers nu va face decat sa mai amane putin ancheta sociala pe care cei de la Protectia Copilului vor sa o desfasoare in Jud. Y.
daca tot doriti sa faceti vreo intampinare la sesizarea lor, faceti-o macar cu intelepciune ... atasati si o hartie de la medicul de familie prin care sa reiasa ca in perioada respectiva nu ati fost in evidenta lui cu sarcina si nici sub tratament specializat.
nu uitati ... intampinarea dvs trebuie sa se refere la sesizarea lor ce are numarul de inregistrare XXX, din data de zz/ll/aaaa. Trimiteti prin orice forma de curierat, dar solicitati confirmare de primire.
recomandare ...
1- nu purtati cu nimeni din partea reclamanta, discutii libere orale. Pentru orice nelamurire intocmiti documente ( tiparite sau de mana ) la care solicitati numar de inregistrare sau confirmare de primire.
2 - nu va disculpati la modul amabil si timid - fiti ferma si de neclintit ( dar politicoasa ) in formularea dvs.
Nu cred ca sunteti intr-o situaţie jenantă!
Mai degrabă sunteţi într-o situaţie aiurită!
Nu stim ce "înştiinţare" aţi primit, pentru că în loc să vă adresaţi emitentului înştiinţării, măcar un telefon să fi dat acolo, aţi descoperit acest forum, de parcă cineva vă poate confirma sau infirma că aţi avut o relaţie cu cineva din acel judeţ.Apreciez că distanţa dintre cele două localităţi, nu constituie o probă că nu putea avea loc un contact sexual!?
daca tot doriti sa faceti vreo intampinare la sesizarea lor, faceti-o macar cu intelepciune ... atasati si o hartie de la medicul de familie prin care sa reiasa ca in perioada respectiva nu ati fost in evidenta lui cu sarcina si nici sub tratament specializat.
Cred ca niciuna din femeile care si-au lasat copiii prin diferite locuiri nu erau in evidenta unui medic, nu cred ca ajuta cu ceva sa mai faca un drum sa solicite astfel de adeverinte.
Stimata doamna, pastrati-va calmul, nu jucati niciodata pe terenul adeversarului! Daca nu ar fi o scrisoare de la o autoritate de stat, v-as recomanda sa faceti ce se face cu orice adresa de la "recuperatori", adica s-o aruncati la cos.
Fiind insa vorba despre o autoritate de stat, aceasta trebuie tratata cu respect, nu trebuie confundata cu imbecilul din spatele ei. Asadar, trimiteti-le o scrisoare, in care le explicati frumos, de ce nu poate fi vorba decat despre o eroare. In final mentionati ca, daca continua, o luati ca o insulta si va veti adresa justitiei.Atat!
Nu trebuie sa demonstrati nimic, in joc este o posibila acuzatie de abandon, care este caz penal, si ei trebuie sa va acuze, incepe urmarirea penala, tot tacamul. In momentul in care sunteti pusa sub acuzare, va aparati, va luati un avocat, testul ADN va fi pe deplin lamuritor. In urma procesului va veti recupera cheltuiala cu avocatul, testul ADN si, nota bene, daune morale! De asta nu puteti scapa fiindca, cum spune americanul, "shit happens".
Daca nu aveti bani pentru avocat, test ADN, este grav, justitia, imi pare rau s-o spun, este pentru cei care fie au bani, fie stiu sa se apere singuri. Dar nu-i lasati sa afle care este situatia dvs. Nu stiu care este nivelul dvs, de pregatire, daca nu puteti scrie singura scrisoarea, rugati pe cineva priceput sa v-o scrie, scrisoarea ea fiind primul lor indiciu asupra dvs.
Parerea mea este ca vor renunta si vor urmari si/sau alte piste.
Cred ca niciuna din femeile care si-au lasat copiii prin diferite locuiri nu erau in evidenta unui medic, nu cred ca ajuta cu ceva sa mai faca un drum sa solicite astfel de adeverinte.
era vorba de "hartie" din care reiese, nu de "adeverinta" sau "scutire pentru absente". Aceasta se elibereaza strict la o solicitate explicita raportata la un document in cauza. Asadar si aici trebuie facuta o cerere ( confirmata ) catre medicul de familie.
si cum adica nu ajuta ? medicul de familie nu este o autoritate legala in aceasta situatie ? Doamna le inchide gura legal si elegant. Daca a facut o ilegalitate prin procedura de evitare la care faceti referire, aceasta trebuie demonstrata de acuzatori, prin documente de prezenta, teste de autentificare a semnaturii, etc.
abia dupa aceea ar trebui sa se ajunga la testele ADN.
Test paternitate
Fete
Copilul are 2 ani.Ca să fie recunoscut de tata,mi- a zis că vrea să-i facă testul de paternitate.Cat costa testul de paternitate? Este un test standard,sau ... (vezi toată discuția)