Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie destul de jenanta care, daca nu e rezolvata cat mai repede, ma poate afecta grav in plan social. Am primit o instiintare de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Judetului X precum ca in evidentele lor s-ar afla cazul unui copil nascut in anul 2004 la maternitatea din Jud. X, iar mama acestui copil as fi eu!! :O
Eu sunt din Jud. Y iar in Jud. X nu am fost niciodata (distanta dintre X si Y fiind de aprox. 280 KM), iar in anul 2004 cand ar fi fost nascut acest copil eu locuiam in Jud.Y impreuna cu parintii mei, fiind clasa a 11-a la liceu.
Momentan copilul se afla in plasamentul unui asistent maternal profesionist, dar cei de la Protectia Copilului Jud. X vor sa trimita acest copil in Jud. Y, "urmarind astfel interesul superior al copilului, conform Legii 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata" ....... "pentru stabilirea unei masuri de plasament se va urmari cu prioritate plasarea copilului la familia extinsa sau la familia substitutiva, mentinerea fratilor impreuna...." etc.
Ce este de facut in situatia asta?
Cum s-a ajuns aici, nu am nici cea mai vaga idee.
Cineva m-a sfatuit sa le trimit o declaratie pe propria raspundere precum ca nu sunt mama acelui copil, dar cred ca acest demers nu va face decat sa mai amane putin ancheta sociala pe care cei de la Protectia Copilului vor sa o desfasoare in Jud. Y.
Faptul ca nu a fost in evidenta cu o sarcina nu inseamna ca nu e mama acelui copil, degeaba o sa mearga dansa dupa hartii pe ici, pe colo, n-or sa fie luate in seama.
Sa incercati doamna sa aveti discutii cu institutia care v-a trimis scrisoarea, poate e o greseala ca acea scrisoare a ajuns la dvs. Vedeti cum s-a ajuns la concluzia ca dvs sunteti mama.
Daca insista , le puteti da o proba de sange sa faca ce teste vor.
De fapt se doreste de catre dgaspc-ul din jud. y sa nu se mai faca cheltuieli cu copilul din jud. x. Nu este vorba de un proces penal de abandon. Cat priveste faptul ca as. sociali au facut acest demers, au acte care duc la ideea ca acel copil poate fi al dumneavoastra. Acest lucru trebuie sa-l demanstreze ei nu sa va disculpati dumneavoastra. Faptul ca solicita ancheta sociala conduce la ideea clara ca sunt si siguri de acest fapt din punctul lor de vedere. Cu siguranta cei de la dgaspc-ul din jud. dumneavoastra au cunostinta de acest fapt , de aceea ar trebui sa mergeti sa verificati acolo cazul. Totul din pacate se rezuma la bani si nu la , din pacate, copil.
Eu le-as aduce la cunostinta ca o ancheta sociala presupune ca au dovedit ca sunteti mama acelui copil iar fara dovezi nu vor face decat sa va aduca grave prejudicii de imagine ( nu stiu termenii juridici corecti) si se vor trezi cu proces in care veti cere daune persoanei vinovate iar daca nu se poate institutiei.
Test paternitate
Fete
Copilul are 2 ani.Ca să fie recunoscut de tata,mi- a zis că vrea să-i facă testul de paternitate.Cat costa testul de paternitate? Este un test standard,sau ... (vezi toată discuția)