laura1964 ,
1.Stimata doamna! Am o avocata buna! Mi-a explicat deja 2 chestiuni :
-nu voi putea respinge divortul (Martorii-rude vor declara chiar si ca sunt Dracula sau taliban)
iar un motiv "intemeiat" de divort o constituie "lipsa relatiilor intime mai mult de 2 ani" demonstrata (in mod monstruos dupa mine ) prin declaratia maica-sii. (daca ar fi avut vreun tachograf care sa inregistreze "cursele" as mai fi inteles dar asa inteleg ca si daca m-as fi "apucat" de maica-sa tot nu ar mai fi contat in declaratii.-scuze daca par trivial)
-divortul se va pronunta "din culpa comuna" deoarece legislatia actuala pur si simplu nu discrimineaza intre o culpa impartita 0,000001%/99,99999% ; 1%/99% sau 10%/90% care-s totuna cu 50%/50% , si niciun complet de judecata nu are instrumente juridice, timpul fizic necesar sau disponibilitatea de a "scormoni" prin mizeriile unui divort . Ceea ce mie mi-se intampla odaata in viata , un judecator "traieste" de cateva sute de ori si la un moment dat se va aplatiza empatic si va gandi :
Ia uite-l si pe asta, ce agitat e! Si este abia la primul divort! De Prigoana ce sa mai zicem?!
2-Multumesc mult pt experienta impartasita! Cred ca asta va fi si cazul meu.
exceptie "parerea minorului NU este informativa pentru instanta ci este
capitala !( in lege o fi scriind ca-i informativa dar in practica juridica este ca o cutuma considerata hotaratoare) -eliminam cazurile extreme : parinte in inchisoare, etc Ce conteaza daca instanta hotaraste ca minorul sa locuiasca cu tatal si el fuge intr-o zi la maica-sa (sau pur si simplu dispare "in lumea mare" ?! Dar cazul minorelor care "se indragostesc" brusc de cate un pervers si fug de acasa? sau fug la manastire? sau cauta o evadare in prostitutie sau in vagabondaj?
Am locuit in perioada divortului in acelasi apartament cu doua camere impreuna
Cat a durat divortul ? Apoi in timpul partajului cum ati locuit ? Cum ati impartit cheltuielile cu utilitatile in perioadele coabitarii "fortate"? Aceasta impartire a avut vreo relevanta la partaj?
La partaj se va cere expertiza .
.
In ce a constat efectiv expertiza la partaj?
Cred ca majoritatea avocatilor sunt interesati sa castige. Cu cat mai multe castiguri cu atat mai multi viitori clienti si onorarii mai mari. Ramane de discutat ce semnifica "castigarea" unui proces de divort (unul de partaj cred ca inseamna "sa merit cat mai putin si sa primesc cat mai mult, mult mai mult decat am meritat" dar asta nu este chiar asa , depinde in primul rand de inscrisuri si apoi de martori si abia in ultimul rand in lipsa primelor 2 , depinde de avocat (cred).