avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de deces si inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de deces si inmormantare

Eu angajat,tata pensionar.Mama a decedat si n-a fost pensionara.Cine face cerere pt ajutor,amandoi sau numai unul dintre noi?
Cel mai recent răspuns: georgelus , utilizator 22:02, 21 Mai 2009
Potrivit art 126 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, "in cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiaza de ajutor de deces o singura persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz, sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul (...)".

Dovada se face cu orice tip de acte iar cererea trebuie sa fie insotita de certificatul de deces.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare bejenik bejenik tatal meu adecedat in urma cu 4 luni,am incercat la primaria din localitate pt ajutor de inmormantare si nu mi s-a acordat,trebuie sa precizez ca tatal meu era ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces dianar dianar In contractul colectiv de munca la nivel de unitate este prevazut ca in cazul decesului salariatului, familiei i se acorda un ajutor de deces egal cu de doua ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces parinte gobyy gobyy este legal ca doi frati angajati la o unitate economica sa primeasca fiecare cate un salariu ca ajutor deces, in cazul decesului tatalui lor? (vezi toată discuția)