avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor deces

In contractul colectiv de munca la nivel de unitate este prevazut ca in cazul decesului salariatului, familiei i se acorda un ajutor de deces egal cu de doua ori salariul lunar al angajatului.

Care este membrul familiei indreptatit sa primeasca acest ajutor? Sotia, in cazul in care angajatul era casatorit si din casatorie nu au rezultat copii, sau sora/fratele celui decedat?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:27, 15 Iulie 2009
In mod normal acest lucru este reglementat in CCM al unitatii. Se poate insa aplica regula instituita in Legea 19/2000 privind ajutorul de deces:
Art. 126. - (1) În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz, soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul, în condiţiile dreptului comun, sau, în lipsa acesteia, oricare persoană care face această dovadă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acodare ajutor deces pentru mama vitrega James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua! Am un coleg a carui mama a murit la nasterea lui. Dupa aprox. 2 ani tatal s-a recasatorit. Acum a murit si mama care l-a crescut iar colegul meu a ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces nicoletatrenea nicoletatrenea Buna ziua Va rog sa ma indrumati in legatura cu ajutorul de deces, cum se procedeaza? care sunt pasii Va rog tare mult O zi buna (vezi toată discuția)
Ajutor deces parinte gobyy gobyy este legal ca doi frati angajati la o unitate economica sa primeasca fiecare cate un salariu ca ajutor deces, in cazul decesului tatalui lor? (vezi toată discuția)