avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru de casa ii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru de casa ii

la o i. i. se tine si registru de casa sau numai reigistru jurnal de incasari-plati ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:50, 15 August 2014
Se tine si registru de casa obligatoriu
Puteti citi ordinul nr. 1040 din 8 iulie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea evidentei contabile în partidă simplă.
Nu trebuie tinut registru de casa, titularul I.I. putand sa se foloseasca de veniturile obtinute in orice moment, fara a da socoteala cuiva, cum e un cazul unei S.C. unde banii existenti in casa nu pot fi insusiti de asociati decat dupa aprobarea bilantului contabil, repartizarea profitului pe dividende si plata impozitului de 16% si, daca e cazul, a C.A.S.S. de 5,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa inscriere documente in registru jurnal incasari si plati ailenrocp ailenrocp Intrebare: sunt PFA consultanta marketing, neplatitor de tva. am mai multe nelamuriri, iar diversele forumuri sau chiar ce am citit in lege pare ... (vezi toată discuția)
Contabilitate izabela 67 izabela 67 Am un IF împreună cu sora mea,mai exact un bar. Eu stiam ,că pt. un IF ajunge contabilitatea în forma simplă, un registru de încasări si plăti si un ... (vezi toată discuția)
Frizerie intreprindere individuala cu doua locuri ale activitatii paultrefu paultrefu Buna seara! Am o frizerie intreprindere individuala si de curand am mai deschis un punct de lucru. Eu imi tin singur contabilitatea. Intrebarea mea este: Ce se ... (vezi toată discuția)