avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
am optat pentru concediul de crestere copil pentru 2 ani, in ultima luna din cei 2 ani intra tatal in concediu.
Imi puteti spune va rog cum se va calcula indemnizatia pentru acea luna?
Are importanta daca eu am solicitat 1 an sau 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:12, 21 August 2014
1. Indemnizatia pentru o luna de concediu crestere copil (CCC), luata de tatal copilului, se calculeaza la fel tot ca 85% din media veniturilor nete ale tatalui pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Fiind vorba de CCC pana la varsta de 2 ani ia copilului indemnizatia nu poate fi mai mare de 1.200 lei dar nici mai mica de 600 lei lunar.
- In cazul CCC pana la varsta de 1 an a copilului indemnizatia nu poate fi mai mare de 3.400 lei dar nici mai mica de 600 lei lunar.

3. Nu are importanta daca ati solicitat CCC pana la varsta de 1 an sau pana la varsta de 2 ani a copilului, aceasta optiune nu se mai poate modifica pe parcursul CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil pana la 2 ani - gemeni catalinuxxl catalinuxxl Buna ziua, In cazul gemenilor, pot intra in concediu ingrijire copil si mama si tata (fiecare la cate un copil)? Data nasterii copii : 05.12.2014 - amandoi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)
La indemnizatia de crestere copil se ofera 85% din ce salariu? florian_m21 florian_m21 Daca imi iau concediul de crestere copil si in ultimul an am cotizat 6 luni ca angajat la o firma si 6 luni la alta firma cu salarii diferite, ultimul ceva mai ... (vezi toată discuția)