avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare din initiativa angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare din initiativa angajatului

In cazul in care un angajat cere suspendarea contractului de munca (concediu fara plata) din motive personale, iar aceasta suspendare i se aproba, este necesar ca la revenirea la serviciu acesta sa faca o cerere in acest sens iar in baza acelei cereri sa se intocmeasca o decizie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:07, 25 August 2014
Nimeni?
Poate n-am fost destul de explicit. Salariatul X face cerere de CFP (concediu fara plata) pe o perioada de o luna (de exemplu). El revine la lucru dupa expirarea concediului fara plata. In acest caz, este necesara cerere + decizie?

Stiu ca este necesara cerere de incetare a CFP-ului si decizie in momentul in care angajatul doreste sa revina la lucru mai devreme decat era stabilit.
Nu, daca revine la expirarea CFP.
1. In cazul concediului fara plata pentru motive personale nu este obligatorie suspendarea contractului individual de munca (CIM).

2. Daca revine din concediul fara plata la expirarea lui nu este nevoie nici de cerere nici de decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)
Preaviz somaj-concediu fara plata Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate considera perioada de preaviz ,concediu fara plata.Astfel,societatea a inmanat salariatului preavizul de concediere in ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)