avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele suplimentare neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele suplimentare neplatite

Buna ziua!

Stiu o persoana care lucreaza la o clinica particulara si are program de la 8 la 16 , conform contractului de munca este platita cu 40 de ore de saptamana.
Mereu sta peste program si nu sunt platite orele suplimentare, mentionez ca are condica de prezenta care este semnata ora la care vine si ora la care pleaca ,de multe ori pleaca dupa ora 19:00, o data a stat pana la 21:30, cele 2 sambete pe luna nu sunt platite.

Sefa de laborator a amenitat-o ca o da afara, luna asta ii a scazut din salariu cu 100 lei, o alta colega se poarta foarte urat si vorbeste urat cu ea, in contract spune ca trebuie sa ne respectam colegii si nu este asa.

Pot sa dau in judecata angajatorul pentru orele neplatite si amenitari ? pe baza condicai de prezenta. Daca da, in ce conditii se poate face acest demers ,unde trebuie sa ma duc si cam cat ma costa in total aceste cheltuieli de judecata?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
cosmin311, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:53, 25 August 2014
Am inteles! Oricum nu o sa mai stea mult si vrea sa isi dea demisia dar pana atunci vrea sa obtina drepturile care ii se cuvin. Am inteles ca ca cei de la firma nu o sa ii dea drumul repede si ca o sa faca preaviz. Are voie sa ia concediu in perioada de preaviz adica sa ia concediul cu numarul de zile ramase. Eu din cate stiam ca da , dar daca refuza sa ii dea concediul in perioada de preaviz ce este de facut in situatia asta ?
Multumesc!:)
Firma e obligata sa-i acorde in natura CO. Daca totusi refuza acordarea in natura va trebui sa il achite in bani la incetarea CIM.
Daca nu i acorda banii pt CO neefectuat si drepturile salariale, se urmeaza aceeasi procedura ca cea enuntata mai sus: mediere, sesizare la ITM, actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)
Condica pontaj valabila? iela100 iela100 buna ziua, Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)