avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare a activitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare a activitatii

Buna ziua. Acum un an mi-am dat demisia de la locul de munca. Recent am constatat ca nu mai am decizia de incetare a activitatii. Pierd vechimea daca nu o mai am ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 31 August 2014
Vechimea in munca nu se dovedeste cu decizia de incetare a CIM.
Ar trebui sa aveti o adeverinta de vechime de la firma, iar daca nu o aveti o puteti solicita si acum, sunt obligati sa v-o elibereze.


Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 din Codul muncii, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Vechimea in munca nu se pierde daca dvs nu aveti decizia de incetare a c.i.m.

Aceasta poate fi solicitata de laangajator.
Multumesc pentru raspunsuri. Firma la care am lucrat nu mai exista. Din alta parte nu se poate lua aceasta adeverinta? Nu sunt inregistrat la I.T.M.....? Banuiesc ca exista inregistrata undeva... Doar nu au eliminat cartile de munca si le_au inlocuit cu adeverintele. Nu prea are logica. Eu auzisem ca aceasta< evidenta> se tine in format electronic. Ce stiti?
Incepand cu 01.01.2011, s-a abrogat decretul care reglementa carnetele de munca.

Dupa nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

Solicitati ITM-ului sa va elibereze un extras REVISAL, daca societatea nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cm handaricimarin handaricimarin daca la data de 01.01.2011 s-a abrogat decretului 92/1976 care reglementa carnetul de munca si la aceiasi data definitivez angajarea unui salariat (ii fac CIM ... (vezi toată discuția)
Cim fara carte de munca, e ok? kukon kukon Buna ziua Din feb 2006 am fost angajat in cadrul unei companii. La vremea respectiva nu aveam inca actele de Romania, eram in proces de redobandire a ... (vezi toată discuția)
Completari carnet de munca claudiav72 claudiav72 Am fost angajata cu contract de munca la un singur angajator timp de cca 20 ani. La 10 iulie 2009 am nascut o fetita. Am avut concediu pre si post natal (2ani ... (vezi toată discuția)