avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor , pierd casa va rog sa ma indrumati
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor , pierd casa va rog sa ma indrumati

tatal meu , a avut un imprumut la banca procredit pe care nu la putut plati ,aproape ca intra casa la licitatie .....va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez sa recuperez casa ....in publicatia de vanzare imobiliara apare asa ......care datoreazd creditorului SC PROCREDf T BANK SA cu sediul in Bucuresti, Str. Buzesti, Nr. 62-64, Sector '1 , suma de 26847 .35 LEI reprezentdnd credit pricipal, dobanzi si penalitati la care se vor adauga cheltuielile de executare efectuate pana la recuperarea integrala a debitului. Valoarea totald a imobilului este de 16.000 EURO, pret stabilit conform rapodului de evaluare intocmit de cdtre expertul evaluator . in MAI 2014. Pretul de pornire al licitatiei este de 12.000,00 Euro, scazut cu25o/o conform art. 509 alin. (5) C proc. Civ. lmobilul urmdrit este grevat de urmdtoarele sarcini gi drepturi reale: somatie imobiliara nr. 81121.01.2013. in favoarea SC Procredit Bank SA Executarea silitd se efectueazd in baza titlului executoriu reprezentat de contractul de credit/ garantie personala/ipoteca nr. 1 506781 1 122.10.2009. Prezenta publicatie de vAnzare a fost comunicati conform dispoziliilor Codului de procedurd civild 9i afigatd la data de 01.08.2014. Invitdm pe toli cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmirit sd-l anunte pe executorul judecitoresc inaintea datei stabilite pentru vdnzare........ doresc sa stiu daca o pot recupera eu fiind mstenitor si ce pasii am de urmat ......voi plati doar suma ce o datoreaza tata la procredit si cheltuieli de judecata ?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: vera31 , utilizator 09:33, 29 August 2014
Dumneavostra veti plati 26847.35 lei plus dobanzi, penalitati si celelalte cheltuieli. Din suma de 12.000 de euro ar trebui sa ramaneti si dumneavoastra cu ce, nu? Asa par calculele la prima vedere. Aveti grija ca nu cumva sa ajunga toata suma la creditor, adica la banca (sa nu va lasati pacalit), trebuie sa platiti doar datoriile.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
nicolaee, utilizator
@nicolaee: mai încercați o dată, poate vă iese adunarea corect.

@vera31: trebuie să achitați suma de 26.847,35 (reprezentând creditul principal, dobânzile și penalizările) la care se vor adăuga cheltuielile de judecată și cele de executare.
va multumesc mult pentru raspuns .......ar mai fi o intrebare .....daca achit toate datriile pot trece casa direct pe numele meu sa nu mai fie tatal meu propietar?
nu. pentru asta trebuie să participați la licitație. dar, dacă banca vrea, vă poate vinde titlul de creanță, după care să negociați cu tatăl să vă treacă casa pe nume.
va multumesc pentru raspuns....tatal vrea sigur :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi scos la licitatie un imobil, simultan, de catre 2 banci? mihai1667 mihai1667 Ma aflu intr-o situatie ff. delicata. Sunt executat silit de catre 2 banci. - Banca X m-a executat ptr 2 contracte de credit, unul ipotecar si altul ... (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)
Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)