avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Darea/Luarea de bani la meditatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Darea/Luarea de bani la meditatii

Buna ziua , sunt profesor de engleza si am dat meditatii la franceza catorva elevi de la o clasa unde predau engleza.Nu am ore de franceza si nici franceza pe diploma de licenta (cunosc f bine si limba franceza).Cineva a facut o plangere in acest sens si acum sunt ceretat penal. Nu stiu cine a facut plangerea cert este ca unii dintre copii care veanu la mine au fost audiaiti(unii nu au recunoscut, iar de altii dintre cei audiati nu stiu) si urmeaza si alti copii sa fie interogati. Cert este ca eu nu i-am fortat ei m-au rugat sa ii ajut. Ce probleme pot avea daca se dovedeste ca am facut acest lucru, dat fiind faptul ca eu sunt totusi prof lor la clasa?Ce trebuie sa fac in cazul in care voi fi chemat la audiere? Cum e procedura legala? Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Martin Jurj , Traducator autorizat 12:10, 3 Septembrie 2014
Daca se asculta telefonul si s-a depistat si o posibila evaziune fiscala se fac cercetari din oficiu putandu-se sesiza din oficiu.
Pentru evaziune fiscala nu trebuie plangere penala prealabila.
Se poate discuta foarte mult dar trebui stiut ceea ce este in concret asa cum am aratat anterior...si pentru a afla trebuie sa mearga la parchet ca sa vada despre ce este vorba in concret...
Ca sa-i asculte telefonul, trebuie sa existe incuviintare. Nu cred ca e evaziunea cercetata aici. Sincer, cred ca e o disputa undeva si o dorinta de a face rau.
Eu v-am spus ca putem discuta mult...
Se putea asculta telefonul pentru alte combinatii si sa nu fie direct vizat userul nostru initial.nNu se asculta pentru evaziune fiscala.

Daca era vorba de coruptie, coruptia presupune mai multe persoane implicate...

Trebuie vazut concret ce stie parchetul iar parchetul o sa vrea sa stie ce stie userul daca e vorba de coruptie...adica eu cred ca fara avocat sigur parchetul afla inaintea userului...
Nu poate sa se puna rau cu ei deoarece daca nu coopereaza cu organul nu e bine...
Trebuie abordata in mod diplomatic problema.

Exista persoane care cred ca sunt chemate pentru ceva si e vorba de altceva si afla acolo pe loc.
Daca persoana vine fara avocat ii spune ca daca vrea avocat inseamna ca e vinovat si ca sa arate ca e nevinovat da declaratie aiurea tare de tot.

Pentru a face impresie buna trebuie sa coopereze dar sa nu se autoincrimineze.
Dar...ca sa fie sincer trebuie sa recunoasca tot.
Si asa se poate autoincrimina fara probe iar probele apar dupa aceea...
Se pot intampla foarte multe lucruri care par ilogice dar sunt foarte logice...pentru profesionistii in drept...
Si procurorii sunt profesionisti fara indoiala...
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Chiar asa... de cand pana cand banii de la meditatii sunt considerati ca fiind mita sau evaziune fiscala? M-am crucit cand am citit randurile de mai sus... E clar ca celalalt profesor a fost deranjat de fapta buna facuta de domnul profesor si probabil i-a indrumat pe elevi sa actioneze astfel; ma indoiesc ca acestia au avut aceasta initiatia, fara sa fie "ajutati" de cineva. Sau poate au fost constransi.. Traim in Romania si orice e posibil..
Statul ar trebui sa se ocupe de cei care fac intr-adevar evaziune cu milioane de lei, nu de cei care obtin 30-40 lei pentru 1-2 ore. Respectele mele, Andrei_1988 pentru ca ati vrut sa ajutati cativa elevi si unii dintre ei au avut nesimtirea sa faca asa ceva.
elvirabt a scris:

trebuie sa terminati odata si odata cu practicile astea ilegale de a face bani fara sa platiti dari la stat. Fie si 1 leu. Exista centre specializate, firme, care lucreaza legal si platesc bani la stat, dar care nu pot supravietui din cauza "capusharii" profesorasilor si invatatorilor. Orice leu nedeclarat, e ilegal. Aveti contracte incheiate cu parintii? Aveti chitanta eliberata pentru banii incasati? Ati declarat veniturile?
E timpul sa fie abolite aceste practici paguboase, iar profesorii sa inteleaga ca nu mai merge cu furturile astea.
Invatatori si profesori practica meditatii ilegale in scoli, in detrimetrul platitorilor de taxe, si pleaca cu mii de lei lunar in buzunar. STOP!!!!!!!

@ elvirabt Cred ca glumiti cu centrele si firmele despre care vorbiti.. Sunt profesori mult mai buni care dau meditatii (acasa sau la scoala) fata de ceilalti. Una e sa lucrezi cu 1-2 elevi in 1-2 ore, alta e sa ai peste 10 elevi in acest interval de timp. Daca profesorul de la clasa nu e capabil sa-si faca treaba pentru care e platit lunar, atunci de ce nu poate s-o faca altul, care, pe deasupra, si vrea sa-i ajute pe elevi? Chiar daca nu cere, dar accepta bani. Nimic nu e gratis in ziua de azi!
Personal, am ales sa fac meditatii la matematica, acum cativa ani, ca pregatire pentru Bac, cu un profesor din afara clasei/liceului, pentru simplul fapt ca cel de la clasa (profesor cu renume) trecea repede prin materie si a doua oara nu explica. Plus ca avea la meditatii un sfert din colegii mei de clasa, care luau numai note de 5, 6 si 7, platind aproape dublu fata de cat dadeam eu. Asa ca am ales un profesor de la un liceu mai slab, dar foarte bine pregatit, care s-a dovedit a fi cea mai buna alegere, pentru ca am luat numai 9 si 10 (fara exagerare) inclusiv la teze. Evident, profesorul si-a dat seama ca "cineva ma ajuta", asa cum mi-a spus-o de fata cu toti colegii, dar nu i-am spus nimic, desi erau cateva de spus..

Andrei_1988 Mult noroc si sa scapati fara nici un fel de pedeapsa din aceasta problema

Alte discuții în legătură

Profesor care imi cere bani ca sa ma promoveze stenk stenk Buna ziua, am si eu o problema urgenta cu un profesor care ma santajeaza si imi cere bani pentru a ma trece clasa. Sunt elev in clasa a XI-a si anul acesta ... (vezi toată discuția)
Meditatii interzise prin lege? pappzelma pappzelma Buna ziua, As dori sa ma interesez daca meditatiile in particular sunt interzise prin lege ori daca profesorii sunt obligati sa-si declare veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Mita ana28b ana28b Buna ziua, In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare ... (vezi toată discuția)