avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Darea/Luarea de bani la meditatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Darea/Luarea de bani la meditatii

Buna ziua , sunt profesor de engleza si am dat meditatii la franceza catorva elevi de la o clasa unde predau engleza.Nu am ore de franceza si nici franceza pe diploma de licenta (cunosc f bine si limba franceza).Cineva a facut o plangere in acest sens si acum sunt ceretat penal. Nu stiu cine a facut plangerea cert este ca unii dintre copii care veanu la mine au fost audiaiti(unii nu au recunoscut, iar de altii dintre cei audiati nu stiu) si urmeaza si alti copii sa fie interogati. Cert este ca eu nu i-am fortat ei m-au rugat sa ii ajut. Ce probleme pot avea daca se dovedeste ca am facut acest lucru, dat fiind faptul ca eu sunt totusi prof lor la clasa?Ce trebuie sa fac in cazul in care voi fi chemat la audiere? Cum e procedura legala? Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Martin Jurj , Traducator autorizat 12:10, 3 Septembrie 2014
Suma este infima pana in 1200 lei. (cat credeti ca pot aduna din cateva sedinte de pregatire facute). Dat fiind acest lucru ce anume mi se poate intampa?
Care luare de mita si care trafic de influenta? Serios, domnule avocat, haideti sa fim rezonabili! Mai trebuie sa si existe un mobil, o cauza, un efect ... chiar asa?
Ce evaziune fiscala? Chiar aveti impresia ca o sedinta de meditatie e cat o consultatie la avocat fara chitanta?!

Domnule Adrian, vedeti intai daca exista sau nu vreo plangere, apoi mergeti la avocat. Luati legatura cu parintii copiilor care v-au spus ca au fost audiati. Clarificati intai cu acestia si apoi va ocupati de avocat.
Totul depinde de acuzatiile care vi se aduc, nu poate nimeni sa va raspunda concret, daca este vorba de infractiunii de coruptie, daca sunt mai multe plangeri in acest sens, exista posibilitatea sa se dispuna o masura preventiva impotriva dvs, mergeti impreuna cu un avocat la audiere si o sa aflati atunci.
Atentie, sa nu incercati sa luati legatura cu elevii in cauza!

@elena138:
Luati legatura cu parintii copiilor care v-au spus ca au fost audiati.

Sfat total neprofesionist care poate duce la arestul preventiv al suspectului. Cum sa mearga sa vorbeasca cu parintii copiilor cand discutam de un dosar penal in care acestia sunt implicati?
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
De ce nu? Daca nu exista nicio plangere si copiii/copilul a mintit? Sa mearga cu avocatul la Parchet si sa intrebe daca are plangere pentru ca a facut meditatii? Inteleg ca nu a primit nimic de la niciun organ de cercetare penala, deci?

Spune ca a auzit de la un copil ca este cercetat penal. Daca nu exista plangere si nici vreo cercetare penala? Eu asta intreb: sa mearga la Parchet si sa intrebe daca are plangere ca asa i-a spus un copil??

Pe de alta parte, incepe scoala. Este inevitabila intalnirea/legatura cu elevii si cu parintii. Cum ar evita sa-i intalneasca pentru a nu fi acuzat de influentarea martorilor?
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
elena138, utilizator
De la copiii care au fost sa dea declaratie am aflat. Probabil ca voi fi si eu chemat. Cine stie poate mai cerceteaza ceva nu stiu...Dar de faptul ca au fost audieri stiu, nu eu am intrebat(nici nu ma gandeam la asta - stiu ca se fac meditatii dar nu am mai auzit cazuri - poate am suparat-o pe doamna de franceza ...) copiii mi-au spus ca au primit ciatie pt cazul ...

Alte discuții în legătură

Profesor care imi cere bani ca sa ma promoveze stenk stenk Buna ziua, am si eu o problema urgenta cu un profesor care ma santajeaza si imi cere bani pentru a ma trece clasa. Sunt elev in clasa a XI-a si anul acesta ... (vezi toată discuția)
Meditatii interzise prin lege? pappzelma pappzelma Buna ziua, As dori sa ma interesez daca meditatiile in particular sunt interzise prin lege ori daca profesorii sunt obligati sa-si declare veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Mita ana28b ana28b Buna ziua, In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare ... (vezi toată discuția)