avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Darea/Luarea de bani la meditatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Darea/Luarea de bani la meditatii

Buna ziua , sunt profesor de engleza si am dat meditatii la franceza catorva elevi de la o clasa unde predau engleza.Nu am ore de franceza si nici franceza pe diploma de licenta (cunosc f bine si limba franceza).Cineva a facut o plangere in acest sens si acum sunt ceretat penal. Nu stiu cine a facut plangerea cert este ca unii dintre copii care veanu la mine au fost audiaiti(unii nu au recunoscut, iar de altii dintre cei audiati nu stiu) si urmeaza si alti copii sa fie interogati. Cert este ca eu nu i-am fortat ei m-au rugat sa ii ajut. Ce probleme pot avea daca se dovedeste ca am facut acest lucru, dat fiind faptul ca eu sunt totusi prof lor la clasa?Ce trebuie sa fac in cazul in care voi fi chemat la audiere? Cum e procedura legala? Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Martin Jurj , Traducator autorizat 12:10, 3 Septembrie 2014
In primul rand, puteti fi acuzat de maltratarea limbii romane, profesor fiind. :)
In al doilea rand, trebuie sa terminati odata si odata cu practicile astea ilegale de a face bani fara sa platiti dari la stat. Fie si 1 leu. Exista centre specializate, firme, care lucreaza legal si platesc bani la stat, dar care nu pot supravietui din cauza "capusharii" profesorasilor si invatatorilor. Orice leu nedeclarat, e ilegal. Ati platit chirie scolii pentru activitatea depusa? Aveti aprobarea conducerii pentru desfasurarea acestei activitati? Aveti contracte incheiate cu parintii? Aveti chitanta eliberata pentru banii incasati? Ati declarat veniturile?
E timpul sa fie abolite aceste practici paguboase, iar profesorii sa inteleaga ca nu mai merge cu furturile astea.
Imi pare rau, dar asta e realitatea.
Invatatori si profesori practica meditatii ilegale in scoli, in detrimetrul platitorilor de taxe, si pleaca cu mii de lei lunar in buzunar. STOP!!!!!!!
Ati auzit de multe cadre didactice ajunse in inchisoare pt meditatii de 1200 RON? Eu nu! Sa nu ne panicam inutil.
Luati legatura cu parinti elevului ce v-a spus ca ar fi fost citat si rugati-i (cu calm bineinteles) sa va lamuresca despre ce este vorba ca nu ati inteles de la elev ce si cum. Si nu va panicati inutil!
Nu cred ca e mare lucru. Succes!
@ patrascu razvan, am citit si am inteles ce ati scris. Subscriu la opinia dv., dar ce am scris eu este ca "nu am auzit de sesizarea din oficiu pentru meditatii". Nu a existat pana acum asemenea dosar, dar viitorul suna promitator. Nu cred sa fie autosesizare, ci plangerea cuiva pe care o consider aberanta, pana la proba infractiunii. Sper sa nu fie vorba nici de mita, nici de trafic de influenta, pentru ca meditatia nu este infractiune, nici macar abatere disciplinara. Daca se desfasoara in cadrul scolii, atunci perceperea de sume de bani este ilegala in masura in care nu este parte a unui program after-school. Sigur, este de preferat sa fii PFA si sa platesti taxe, dar daca activitatea nu este permanenta si nu e nici pe specialitate? Parchetul stie asta, nu s-ar fi pus in miscare actiunea penala. Mai mult decat atat, nu are cum sa conditioneze media de la engleza de meditatia la franceza, ca ar fi fost reclamat la ISJ. Traficul de influenta ? Nu stiu ce sa zic... nu-l vad decat in situatie de examen, unde s-a si probat, si exista si condamnari. Cel mai bine este sa vada ce obiect are plangerea, ca poate fi orice legat de timpul/locul/activitatea etc (de unde stim ca nu e acuzat de trafic de cine stie ce?!)
@elvirabt, pe bune?????
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
elena138, utilizator
Nu am spus ca s-a sesizat Parchetul din oficiu pentru meditatii, ma referam la posibile fapte de coruptie, eu despre asta vorbesc de la inceput, nu am pomenit de evaziune fiscala sau altceva, daca sunt plangeri din partea parintilor ca le cerea sa plateasca si sa vina la meditatii pentru a trece clasa, sau pentru a interveni pe langa alti profesori, va avea probleme, asta spun.
De acord. Poate avea probleme daca se dovedeste ca faptele exista. Sa ne amintim cazul invatatoarei cu pachetele de Craciun... S-a dovedit ca n-a fost mita. In fine, dumnealui stie ce a facut, reclamantul ce a reclamat si vedem ce se dovedeste. Pana una-alta, sa angajeze avocat, ca nu suna bine.

:offtopic:
Uneori polisemantismul poate fi si obstacol in comunicare. Seara frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Profesor care imi cere bani ca sa ma promoveze stenk stenk Buna ziua, am si eu o problema urgenta cu un profesor care ma santajeaza si imi cere bani pentru a ma trece clasa. Sunt elev in clasa a XI-a si anul acesta ... (vezi toată discuția)
Meditatii interzise prin lege? pappzelma pappzelma Buna ziua, As dori sa ma interesez daca meditatiile in particular sunt interzise prin lege ori daca profesorii sunt obligati sa-si declare veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Mita ana28b ana28b Buna ziua, In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare ... (vezi toată discuția)