avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile unui femei care lucreazã in austria
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile unui femei care lucreazã in austria

buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post natal? MA REFER LA DREPTURILE SALARIALE TOTODATA AM AUZIT CA AR AVEA DREPTUL SI LA CONCEDIU DE MATERNITATE PLATIT VA MULTUMESC,AȚTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA ȘI DACA SE POATE SA NE INDRUMATI CA NU STIM CE TREBUIE FACUT(SOTIA ESTE GRAVIDÃ)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 5 Septembrie 2023
Ok,scuze.Sa inteleg beneficiez de indemnizatie doar daca in perioada prenatala voi fi in Austria si doar daca il voi naste acolo

Pe mine ma intereseaza:beneficiez de indemnizatie in Rom.daca am lucrat cu acte in Austria pana in momentul prenatalului,,,in momentul in care am intrat in prenatal nu vreau sa ma mai intorc in Austria, eventual pt. a ma prezenta pt. acesti bani lunar, nu stiu.Si de cat timp am nevoie sa lucrez ca sa pot ramane gravida ca sa pot beneficia de indemnizatie,,,am spus nu am mutatie in Austria.

Reiau răspunsul dat :

Dacă în ultima perioada dinaintea nasterii copilului veti lucra în tara, atunci veți beneficia de concediul de maternitate, dar și de CCC în România.
Va rog sa mi spuneti. Daca am 5 ani munciti pe Austria cita pensie primesc..de la statul Austriac...
Intrebati la autoritatile din Austria , intrucat nu avem cum sa stim modul de calcul al pensiei in Austria.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună seara cate luni mai sunt plătită după naștere ce acte trebuie sa depun că sa pot rămâne în postnatal .va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Daca lucrezi in austria ca si ingrijitor batrani Lcami Lcami Buna ziua lucrez in Austria de mai bine de 1 an ca si ingrijitoare batrani cu contract de munca (imi platesc asigurarea si pensia) trimestrial. Imi platesc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - perioade asimilate SERADOM SERADOM Buna seara. Situatia este in felul urmator: Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii februarie 2013 inceputul lunii martie; eu nu mai am nici un venit din data ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? ContSters244341 ContSters244341 Buna ziua m-am angajat si eu de doua luni si acum am aflat ca sunt gravidabeneficiez si eu de prenatal ?Daca nu beneficiez cum fac pot sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)