avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile unui femei care lucreazã in austria
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile unui femei care lucreazã in austria

buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post natal? MA REFER LA DREPTURILE SALARIALE TOTODATA AM AUZIT CA AR AVEA DREPTUL SI LA CONCEDIU DE MATERNITATE PLATIT VA MULTUMESC,AȚTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA ȘI DACA SE POATE SA NE INDRUMATI CA NU STIM CE TREBUIE FACUT(SOTIA ESTE GRAVIDÃ)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 5 Septembrie 2023
Intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate.
Buna ziua, dacă lucrez in Austria cu forme legale și vreau sa dau naștere in România beneficiez de indemnizație creștere copil?
Ordin 1474/2011
situatie : O persoană care a realizat o perioadă din cele douăsprezece luni anterioare datei naşterii copilului activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului a desfăşurat activităţi profesionale în România poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România?


solutie : Dacă persoana a realizat activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, se supune legislaţiei române în vigoare. Aceasta poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România, prin totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, aplicând prevederile art. 8 din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 şi ale art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Conform acestor prevederi perioadele de activitate desfăşurate în alt stat membru se totalizează şi se adaugă celor realizate în România, în măsura în care acest lucru este necesar, în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului. Totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre este posibilă dacă persoanele care au realizat activităţi profesionale în alte state membre se supun legislaţiei din România la data naşterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca lucrezi in austria ca si ingrijitor batrani Lcami Lcami Buna ziua lucrez in Austria de mai bine de 1 an ca si ingrijitoare batrani cu contract de munca (imi platesc asigurarea si pensia) trimestrial. Imi platesc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - perioade asimilate SERADOM SERADOM Buna seara. Situatia este in felul urmator: Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii februarie 2013 inceputul lunii martie; eu nu mai am nici un venit din data ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? ContSters244341 ContSters244341 Buna ziua m-am angajat si eu de doua luni si acum am aflat ca sunt gravidabeneficiez si eu de prenatal ?Daca nu beneficiez cum fac pot sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)