Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este in proces de partaj cu mama mea, care a parasit domiciliul acum 20 de ani. Au divortat acum 10 ani, dar nu au facut partaj. Ea vrea acum sa primeasca echivalentul a jumatate din valoarea apartamentului, chiar daca nu a contribuit cu nimic la achizitionarea lui. Mai mult, acum, in recurs, incearca sa demonstreze ca a mai locuit in acel apartament si ca a contribuit la cheltuielile de achizitie si de intretinere, chiar daca tata a castigat in prima instanta procesul si ademonstrat ca a parasit domiciliul acum 20 de ani si nu si-a adus nici o contributie. Ideea e ca ea a obtinut de la presedinta blocului o adeverinta in care se mentioneaza faptul ca la apartamentul respectiv a locuit "familia X", fara a se specifica cati membri. Am incercat sa obtin si eu o adeverinta de la presedinta in care sa mentioneze exact cati membri ai familiei au locuit, dar nu este posibil (nu vrea sa imi dea, a zis "ca nu se mai baga"). Intrebarea mea este: cum pot sa o fac sa imi dea adeverinta respectiva, in mod legal. Multumesc pentru eventualul ajutor.
Femeia pretinde ca a locuit acolo, barbatul sustine ca nu e adevarat.
Pentru ca femeia sa castige trebuie sa faca dovada ca a locuit la acea adresa in perioada de la....pana la.
Martori care sa ateste ca a locuit acolo ar fi:
- cartea de imobil ;
- vecini (intre care si presedinta asociatiei - in calitate de reprezentant oficial al asociatiei);
- o dovada de la politie asupra domiciliului avut in perioada de la...pana la.
In lipsa dovezilor, a marturiilor, nu ar trebui sa poata obtine nimic.
chiar daca a locuit trebuie sa faca dovada cu acte ca a contribuit la ch cu intretinerea si repararea apartamentului.Asociatia nu poate elibera adeverinta ca ixuleasca a locuit acolo,ci doar ca in acel spatiu au locuit..x..persoane.Asa ca n o maitrimiteti la politie,la carte imobil,etc
Dece complicati o situatie simpla?Numai pt a scrie?
"Asociatia nu poate elibera adeverinta ca ixuleasca a locuit acolo,ci doar ca in acel spatiu au locuit..x..persoane."
Asa este, de acord cu @proprietaru.
cred totusi ca se poate specifica in acea adeverinta exact persoanele care au stat la acea adresa. faptul ca au stat 3 persoane nu ajuta cu nimic pe solicitant ... nu dovedeste ca o anume persoana a stat sau nu la acea adresa. mai ales ca este cazul unui divort si este necesara specificarea clara daca a locuit sau nu acolo ;)
Eu as specifica pe adeverinta respectiva ca : din evidentele noastre reiese faptul ca au contribuit la chelt de intretinere un nr de X persoane in perioada.... , X persoane in perioada..... De asemenea in cartea de imobil sunt consemnate la data de.... urmatoarele persoane .... iar de la data de .... urmatoarele persoane.
Asta daca exista acele documente, altfel se elibereaza adeverinta in care se spune ca asociatia nu detine date mai vechi de 10-15 ani.