avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita asigurare RCA pe numele comodatarului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita asigurare RCA pe numele comodatarului

Buna seara.

Numele meu este N.M , domiciliez in mun. GL si sunt proprietarul unui autoturism pe care urmeaz sa il dau in folosinta prin contract de comodat unei cunostinte.

In contract am stipulat, printre altele, obligatia comodatarului de a achita polita de asigurare RCA si asigurarea CASCO pe durata folosintei bunului, ambele inscrisuri urmand a se incheia pe numele COMODATARULUI, deoarece acesta urmare a varstei si localitatii de domiciliu are unele facilitati din partea asiguratorilor.

In aceasta situatie nu stiu daca asiguratorul va da curs unor astfel de asigurari/solicitari sau va pretinde sa fie incheiate de proprietar, pe numele sau.

Asiguratorul va achita despagubirile catre tert sau proprietar daca asigurarile sunt pe numele comodatarului?

Deoarece contractul si politele de asigurare trebuiesc definitivate pana la data de 15.09.2014, rog sa imi comunicati punctul dvs. de vedere, cu multumiri si recunostinta anticipata celor care raspund si ma lamuresc.
Cel mai recent răspuns: mihainicolau , utilizator 16:25, 27 Septembrie 2014
Polita RCA si Casco se incheie pe numele proprietarului din talon. Pai dvs fiind proprietarul nu v-ar linisti mai mult faptul sa stiti ca politele sunt incheiate pe numele dvs?
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
utilizator5555, utilizator
utilizator5555 a scris:

Polita RCA si Casco se incheie pe numele proprietarului din talon. Pai dvs fiind proprietarul nu v-ar linisti mai mult faptul sa stiti ca politele sunt incheiate pe numele dvs?

:offtopic:N-ati observat faptul ca nu linistea ci cheltuiala intereseaza !

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am rezolvat problema inainte de a pleca din tara.
Va multumesc pentru raspunsuri tuturor, am rezolvat problema inainte de a pleca din tara, am incheiat pe numele meu pentru ca nu am avut alta alternativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare polita asigurare andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care am incheiat un contract de comodat avand ca obiect un autovehicul, se poate face si cesionarea politelor de asigurare ... (vezi toată discuția)
Comodat auto adriana m adriana m Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)