avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe constructii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe constructii

la punctul 4, lit b din normele metodologice de aplicare a impozitului pe constructii aprobate prin hg 421/2014 se precizeaza ca : "b) în cazul în care valoarea evidențiată  contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcțiilor este diferită  de valoarea care a reprezentat baza pentru determinarea impozitului pe clădiri potrivit prevederilor titlului IX din Codul fiscal, valoarea care se scade este valoarea evidențiată  contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcțiilor".
Din aplicartea acestor reglementari ar rezulta ca in situatia in care exista si cladiri pentru care se plateste impozit la bugetele locale, baza impozabila pentru impozitul pe constructii este zero, intrucat din soldul debitor al constructiilor (SDC) se scade valoarea evidentiata contabil in soldul debitor al conturilor corespunzatoare constructiilor (SDC), DECI BAZA IMPOZABILA = SDC - SDC = 0 (ZERO).
Astept comentariile dvs.

Cu stima,
Iuliana.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 15:14, 10 Octombrie 2014
Da
Soldul contului 212 cuprinde constructii si cladiri(cladirea e de fapt o constructive care indeplineste anumite criteria.Ca urmare daca in soldul contului 212 suma e mai mare decat cea declarata la impozit cladiri(Primarie),diferenta reprezinta cladiri si se impoziteaza cu impozitul pe constructii(la bugetul de stat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri si constructiile speciale marmih marmih Buna ziua, Potrivit art. 250 alin (1) pct. 6 din Codul Fiscal, pentru staţiile de transformare, nu se datorează impozit. Va rog sa-mi spuneti daca pentru ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie pentru impozitul pe constructii speciale risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Lucrez la o benzinarie care in evidentele contabile,respectiv in contul 212-Constructii are ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe constructii speciale (taxa pe stalp) ORIONIMPEX ORIONIMPEX Am o firma care detine un spatiu comercial ,o hala ,unde este si sediul firmei ,unde nu se desfasoara niciun fel de activitate ,firma desfasoara o activitate ... (vezi toată discuția)