avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot angaja ca PFA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot angaja ca PFA?

Ma refer aici nu la CIM ci la contract de mandat sau ceva. Eu vreau sa prestez o activitate de spalatorie auto si am deja un pfa. Pot "angaja" spalatori cu contract de mandat sau trebuie numaidecat SRL?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:09, 22 Mai 2009
Nu puteti avea angajati ca si PFA.
Nu puteti angaja terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care dvs. sunteti autorizat, dar puteti colabora cu alte PFA-uri. Asa fiind, colaboratorii dvs. ar trebui sa devina si ei PFA, iar apoi puteti incheia contracte de colaborare, prestari servicii, etc.
Sau va puteti infiinta un SRL si apoi sa-i angajati cu contract de munca.
Puteti sa colaborati pe parte de colaborare tot cu persoane fizice autorizate
Nu ar fi mai bine sa schimbati PFA-ul in Intreprindere Individuala. E o procedura simpla si apoi puteti angaja.
OUG 44/2008 precizeaza pentru intreprinderi individuale:
Art. 24. - Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de angajare terte persoane in if ContSters60237 ContSters60237 Am deschis de curand o Intreprindere Familiara pt confectii incaltaminte. As dori sa stiu daca pota sa angajez personal lucrator din afara familiei? (vezi toată discuția)
Vanzator la i.i. mirela.onciu mirela.onciu Detin o intreprindere individuala prin care desfasor comert cu amanuntul si nu am salariati. Poate si sotul sa vanda in acel magazin? In ce conditii? Ce lege ... (vezi toată discuția)
Intrepinderi individuale - doi asociati? ContSters127664 ContSters127664 POT FI DOI ASOCIATI LA INTREPRINDEREA INDIVIDUALA ? SE POT ANGAJA ALTE PERSOANE CA LA SRL? VA MULTUMESC MULT. (vezi toată discuția)