avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire credit banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire credit banca

Daca am mostenit un credit inpropiu spus. Eu am stat in casa cu parinti mei ei au avut un credit la pireus au platit 7 ani. Dupa 7 ani au decedat amindoi casa este pe numele lui bunicu si nu sa dezbatut mastenirea niciodata deorece casa unde stam este a lui bunicu din partea mamei singura la parinti eu am dus certificatele de deces la banca dar banca tot trimite notificari pe numele maica-mi ca trebuie sa plateasca am sunat la ei dar ei spun ca nu are asigurare de viata a avut o asigurare de viata in caz de accident si nu beneficiaza ca ei au murit de cancer de boala si asigurarea nu acopera asa ceva poate sa ma execute pe mine de-si eu nu am semnat nimic cu banca atita ca eu stau in aceias casa cu mama care a decedat si care este pe numele bunicului.Deci in concluzie ce pot sa fac si ma intereseaza daca banca poate lua casa pe CARE NU A GARANTATO ESTE UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE FARA GARANTII.. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Florin Negrea , Alte profesii 10:55, 12 Septembrie 2014
Presupun ca mama a acceptat succesiunea dupa tatal ei. Daca e asa, a mostenit toata averea lui, chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea.

Prin urmare, banca poate urmari bunul mostenit de mama dumneavoastra.

Daca ati acceptat succesiunea dupa mama, casa a intrat in patrimoniul dumneavoastra. Banca poate urmari creanta sa in limita bunurilor pe care le-ati mostenit de la mama.

Aveti pretentia ca sunteti mostenitor? Atunci mosteniti si activul dupa mama dumneavoastra (adica, toate bunurile) dar si pasivul (adica datoriile mamei, in limita bunurilor pe care le-ati mostenit de la ea).
nu stiu daca mama a acceptat. cind am fost la primarie mi sa spus ca toata averea este pe nmele lui bunicu( si el este mort) si daca vreu sa dezbat mostenirea trebuie sa trec de la bunicu la mama si apoi la mine nu stiu ce inseamna asta dar mi-e frica ca banca sa nu-mi ea casa in care stau de cind m-am nascut si am muncit cu toti (MAMA TATA FIU NORA )CE POT SA FAC

Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.


Legatarul cu titlu particular nu este obligat să suporte datoriile şi sarcinile moştenirii.

Prin excepţie, el răspunde pentru pasivul moştenirii, însă numai cu bunul sau bunurile ce formează obiectul legatului, dacă:
a) testatorul a dispus în mod expres în acest sens;

b) dreptul lăsat prin legat are ca obiect o universalitate, cum ar fi o moştenire culeasă de către testator şi nelichidată încă; în acest caz, legatarul răspunde pentru pasivul acelei universalităţi;

c) celelalte bunuri ale moştenirii sunt insuficiente pentru plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii.
În cazul înstrăinării bunurilor moştenirii după deschiderea acesteia, bunurile intrate în patrimoniul succesoral prin efectul subrogaţiei pot fi afectate stingerii datoriilor şi sarcinilor moştenirii.



Asigurarea acopera anumite riscuri in caz de imposibilitate de plata a creditului pentru cauza de moarte.
Ma scuzati dar puteti sa-mi explicati pe intelesul meu de neprofisionist nu pre inteleg explicit la cazul meu, banca pote lua ceva daca mama nu a garantat nimic iar casa inca este pe numele BUNICULUI iar mostenirea nu este dezbatuta.. LEGATARI UNIVERSALI SI TITLU UNIVERSAL CE INSEMNA CA MAMA NU A APUCAT SA MOSTENEASCA NIMIC CA NU-I SA TRECUT MOSTENIREA PE NUMELE EI .VA ROG DIN SUFLET SA-MI EXPLICATI DACA VRET...- CALEA PE CARE POATE SO URMEZE BANCA C-AM CARE ESTE ? MULTUMESC MULT
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
Florin Negrea, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat -debitor decedat npr82 npr82 Buna ziua. Tatal meu a contactat in 2008 un credit de nevoi personale in CHF de la piraeus fara asigurare de viata.. In 2009 a decedat si creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
Datoriile bancare ale pãrintilor se rasfrang asupra copiilor în caz de deces? sebastiancristian sebastiancristian In urma decesului mamei, am devenit coproprietar al casei cu tatal si fratele meu. Fratele meu este plecat de multi ani din tara si nu se va intoarce aici, ... (vezi toată discuția)