avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import extracomunitar rochii mireasa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import extracomunitar rochii mireasa

Buna ziua,

Detin un srl de 2 ani care se ocupa cu vanzarea de vopsele auto. Cum treaba nu sta prea roz, am decis sa mai deschid un magazin cu rochii de mirese pe care sa le import din Ucraina.
Pentru a adauga inca un cod caen firmei ce acte ar trebui sa am si care ar fi taxele? Precizez ca in actul constitutiv al firmei este trecut cod caen doar activitatea care o desfasuram in prezent (comert cu vopsele).
Pentru importul din Ucraina ce acte ar trebui sa detin? De asemenea as dori sa stiu care sunt costurile vamale pentru rochiile de mireasa.

In speranta ca ma puteti ajuta in aceasta problema, va multumesc anticipat.
Cu stima, :O
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 23:06, 11 Septembrie 2014
in privinta costurilor vamale , aceste vor fi calculate in fuctie de valoarea achizitiei plus taxele de vama in scopuri TVA ,plus intocmirea documentelor de tranzit de tip T .
este o intrega nebunie daca decideti sa va ocupati personal de toate aceste etape , dar pentru simplificarea problemelor puteti sa va adresati unei societati de specialitate care are si un comisionar vamal , de regula va puteti adresa unei companii de expeditii , care dupa toate calculele o sa va comunice suma finala . aceste companii de expeditie , va pot pune la dispozitie si camion adecvat pentru transportul rochiilor , pretul transportului fiind separat de cele relatate mai sus .

pentru importul oricarui produs si din U.E. si din afara U.E. , nu trebuie un anumit document care sa va permita importul produselor respective .
Buna ziua,

Verificati daca aveti deja inclus in actul constitutiv codul CAEN 4771.
aici gasiti detaliile necesare , tocmai de aceea va recomand ajutorul unei companii de expeditii .

[ link extern ]
Nu am acest cod caen 4771. Eu nu vreau sa aduc rochii cu camionul. Pentru inceput o sa achizitionez 20-25 rochii pentru care nu cred ca am nevoie de un camion iar restul vin pe comanda prin firma de curierat.
cu altceva nu prea ai voie sa importi nici un fel de marfa , se numeste transport comercial aceasta "operatiune" , din care statul scoate niste bani ...si apoi toate documentele vor cadea in sarcina dumneavoastra .
20-25 de rochii iti spun ca ocupa cam jumatete de spatiu de dubita de 3,5 tone .

Alte discuții în legătură

Export Am deschis o firma de productie textile, pentru a putea face si export, trebuie sa am un cod caen special, si ce acte revin in obligatia mea pentru clientul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)
Import china iacobandreea30 iacobandreea30 CE DECLARATIE TREBUIE DEPUSA LA ANAF pentru a putea desfasura aceasta activitate de import- export? Ma refer la o declaratie similara celei pentru activitati ... (vezi toată discuția)