avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import extracomunitar rochii mireasa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import extracomunitar rochii mireasa

Buna ziua,

Detin un srl de 2 ani care se ocupa cu vanzarea de vopsele auto. Cum treaba nu sta prea roz, am decis sa mai deschid un magazin cu rochii de mirese pe care sa le import din Ucraina.
Pentru a adauga inca un cod caen firmei ce acte ar trebui sa am si care ar fi taxele? Precizez ca in actul constitutiv al firmei este trecut cod caen doar activitatea care o desfasuram in prezent (comert cu vopsele).
Pentru importul din Ucraina ce acte ar trebui sa detin? De asemenea as dori sa stiu care sunt costurile vamale pentru rochiile de mireasa.

In speranta ca ma puteti ajuta in aceasta problema, va multumesc anticipat.
Cu stima, :O
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 23:06, 11 Septembrie 2014
Pentru chestiunile logistice nu ma pot pronunta, sunt insa de acord ca ar fi necesar sa aveti un comisionar vamal. In ceea ce priveste documentele la nivel societar. Va fi necesar sa adoptati prin hotarare a adunarii generale / decizie asociat unic modificarea obiectului de activitate. De vazut daca inca de la inceput este cazul sa adaugat noul CAEN ca activitate principala, completati o declaratie model 3, actualizati actul constitutiv, impreuna cu certificatul constatator/certificatele constatatoare privind activitatile declarate le depuneti la registrul comertului.

Nu ma pot pronunta pe incidenta unor contracte de distributie, nestiind de unde aduceti aceste rochii, daca poarta sau nu eticheta unui brand renumit... Insa trebuie acordata atentie acestor "detalii".

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export Am deschis o firma de productie textile, pentru a putea face si export, trebuie sa am un cod caen special, si ce acte revin in obligatia mea pentru clientul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)
Import china iacobandreea30 iacobandreea30 CE DECLARATIE TREBUIE DEPUSA LA ANAF pentru a putea desfasura aceasta activitate de import- export? Ma refer la o declaratie similara celei pentru activitati ... (vezi toată discuția)