avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suprapunere concedii de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suprapunere concedii de crestere copil

Buna seara.Vreau sa ma ajutati in urmatoarea situatie:momentan ma aflu in concediu de crestere copil.Am nascut pe 11 iunie 2013 si am concediu pana pe 11 mai 2015,dupa noua lege.Daca gresesc,va rog sa ma corectati.Ne dorim al doilea copil si vroiam sa ma lamuriti daca al doilea copil se va naste tot in iunie(iunie 2015) pot trece din CCC1 in CCC2 sau trebuie sa merg in luna mai 2015 la serviciu?Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mia_livia , utilizator 19:21, 28 Noiembrie 2014
1. Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - In aceste venituri intra indemnizatiile lunare pentru CCC1, indemnizatiile lunare pentru concediul medical si indemnizatiile lunare pentru concediul de maternitate).
- In aceasta situatie este posibil ca indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat indemnizatia pentru CCC1.
si daca iau venituri din chirii,acestea se iau in calcul?
Venitul din chirii nu este un venit profesional (din prestarea unei activitati) si nu se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC.
Cam trist.E cam ciudat sa se calculeze 85% din 75%(in cazul medicalului) si 85%(in cazul indemnizatiei).Si daca mai facem si un al treilea copil luam mai nimic ca indemnizatie.
Aici nu mai am cum sa va ajut, asta este prevederea legala.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil paiora paiora Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt in concediu de crestere copil pentru o perioada de 2 ani, am nascut primul copil in februarie 2014. Acum ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - sarcini succesive stefanut stefanut O salariata trebuia sa revina in activitate din concediu crestere copil incepand cu data de 1 iunie, cand copilul implinea varsta de 1 an si 11 luni, iar ... (vezi toată discuția)
Intrarea in concediu de crestere copil 2 dupa cic 1 doinabejan doinabejan Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil, acesta facand 2 ani pe 11 decembrie 2014. Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc in jurul datei de 20 ... (vezi toată discuția)