avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil - sarcini succesive
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil - sarcini succesive

O salariata trebuia sa revina in activitate din concediu crestere copil incepand cu data de 1 iunie, cand copilul implinea varsta de 1 an si 11 luni, iar tatal urma sa efectueze ultima luna de concediu. La data de 1 iunie, salariata a nascut un al doilea copil. Aceasta salariata beneficiaza de concediu maternitate (lauzie) 42 de zile, sau continua direct concediu de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:43, 25 Iunie 2015
1. - Daca al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 salariata va trece din CCC1 direct in CCC2 la data cand se termina CCC1.
- Nu mai este nevoie sa intre in concediu de maternitate pentru al doilea copil.

2. - Face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Apoi depune la Primarie actele pentru indemnizatia pentru CCC2.
- Indemnizatia va fi aceeasi ca la CCC1.

3. - In situatia mama va primi indemnizatie pentru CCC1 si in luna a 24-a.
- Tatal va putea intra si el, daca doreste, in CCC in ultimele 2 luni inainte de a se termina CCC2 (cate o luna pentru fiecare copil).

4. Mama sa anunte la AJPIS despre situatia ei pentru a nu i se suspenda indemnizatia pentru CCC1 pe luna a 24-a.

5. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 va primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta trebuie sa mearga la Primarie sa solicite acesti bani.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra prompt. Permiteti-mi sa va solicit cateva clarificari: Raspunsul dumneavoastra de la punctul nr. 1 este valabil chiar daca tatal, trebuia el sa intre in concediu incepand cu data de 1 iunie, copilul implinind varsta de 2 ani la data de 30 iunie?
1. Raspunsul meu ramane valabil.

2. - CCC1 tine pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani indiferent ca de el beneficiaza unul sau altul dintre parinti.
- Pana la acea data CCC1 poate fi suspendat dar nu incetat decat in conditiile prevazute de lege.

3. Pentru un raspuns oficial va recomand sa va adresati AJPIS, pe e-mail, sau chiar la ANPIS, pe: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc mult.
Cu scuzele de rigoare, o singura intrebare mai am: in ipoteza in care tatal intra in concediu crestere copil mai devreme de 1 iunie (27 mai), iar salariata noastra revenise la locul de munca, incepand cu data de 27 mai, ce decizie trebuia luata de societate?

Alte discuții în legătură

Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere concedii de crestere copil mia_livia mia_livia Buna seara.Vreau sa ma ajutati in urmatoarea situatie:momentan ma aflu in concediu de crestere copil.Am nascut pe 11 iunie 2013 si am concediu pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)