avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actionare banca in judecata - pierdere carte de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actionare banca in judecata - pierdere carte de identitate autoturism

Bună ziua,

Acum 7 ani am apelat în calitate de P.F. la o finanțare (credit auto și nu leasing), pentru achiziționarea unui autoturism, de la o bancă importantă pe piața României. În luna februarie a.c., după plata ultimei rate, am solicitat returnarea cărții de identitatea a autoturismului (aceasta se păstrează în custodia băncii până la finalizarea creditului).

După nenumeroase solicitări, am fost informat de către Centrala băncii (pe email, după 6 luni de zile) că:
1. mi s-a pierdut cartea de identitate a autoturismului
2. și că vor deconta cheltuielile cu emiterea unui duplicat

După ce mi s-a emis o nouă carte de identitate a autoturismului, am solicitat suplimentar cheltuielilor efectuate, suma de 1000 de lei pentru stresul cauzat, timpul pierdut și totul din vina neglijenței lor.

Într-un final, după o lună de la trimiterea documentelor, am primit exact suma ce-mi deconta cheltuielile efectuate (268 lei), fără 1000 de lei suplimentar solicitată.

Întrebarea mea este dacă pot să acționez banca în judecată pentru obținerea de daune materiale suplimentare, pentru stresul, timpul pierdut ș.a.m.d. Mă deranjează mai ales faptul că nici măcar nu și-au cerut scuze, iar răspuns oficial cu privire la suma solicitată nu au catidicsit să-mi dea.

Mulțumesc,
Adrian
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 07:01, 20 Septembrie 2014
Pe ce baza ati solicitat cei 1000 de lei? Daca va solicit eu acum 5000 de lei pentru timpul acordat citirii textului scris de dvs, stresul suportat de vederea mea pentru a distinge textul negru de fundalul gri, mi-i dati?

Nu exista baza pentru un proces, exista doar un moft si o pretentie. Daunele morale se dovedesc. Suntem prea romani si cautam orice prilej sa mai "avem de-o ciorba"...
Domnule, instanta acorda cateva mii de euro in cazul unor victime cu suferinte morale grave cauzate de infirmitati serioase sau unor victime ale unor tentative de omor calificat si dumneata vrei 1000 de ron pentru ca ti-au pierdut cartea :)))) asta nu inseamna ca te tine ceva sa nu actionezi banca in judecata si sa le ceri daune morale de cat doresti dumneata...
Nu mi se pare normal sa-l judecati. Da, este un stres sa lipsesti de la serviciu sa umbli pe la autoritati sa scoti acte si duplicate, sa declari pierderea actelor, sa dai explicatii, sa completezi formulare, fara vreo vina.

savysb, cine va obliga sa cititi textul? Dar el a fost obligat sa umble dupa cartea masinii fara macar (dupa cum spune) o scuza.

anona1963, v-ati fi oferit voluntar (fara plata) sa pierdeti timpul sa umblati si sa ii obtineti un duplicat?

adriansir, probabil ca nu aveti vreo sansa sa va despagubeasca. Si chiar o despagubire de 1000 lei nu cred ca v-ar compensa alte cheltuieli cu judecata si stresul. Puteti incerca tot la acea banca sa faceti reclamatie scris cu numar de inregistrare (nu pe e-mail) catre centrala sau sefii celor care nu au dat nici un raspuns solicitarii initiale si vedeti ce raspund. Eventual, puteti sa le amintiti ca puteti face reclamatie si la protectia consumatorului. Poate ca decat sa plateasca o amenda mai mare la OPC va ofera o despagubire..
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
CrisB, utilizator
Despagubire materiala a acordat-o, anpc-ul nu are ce ii face bancii, nu poate cuantifica suferinta morala a omului ca i s-a pierdut cartea si nici daune materiale pt cheltuieli pt care nu exista dovezi.
Astea le da instanta la cerere daca e cazul si nu cred ca e.


Obtinerea unui duplicat dupa carte costa in jur de 200 de lei si nu te deplasezi decat pana la orice birou ( sunt si firme pe net, deci nici nu tre' sa te deplasezi, o pot face ei) care se ocupa de acte auto, o obtin ei fara nici un alt deranj al tau ca persoana si nici nu costa mult, chiar mai putin decat v-a dat banca.

@CrisB, ati pierdut total idea pe care vroiam sa o subliniez. Cert este ca a devenit un obicei in rRomania sa se faca tam-tam pe te miri ce si sa se emita pretentii materiale pe si mai putin de te miri ce. Toti "suferim" si suferinta fiecaruia e inimaginabil de mare, astfel incat se intrece una pe alta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am avut un accident si m-ar interesa daunele morale care le pot primi soso_gsm soso_gsm In urma accidentului am reusit sa obtin daunele materiale, acest accident avand loc din cauza unui pusti teribilist care nu s-a asigurat acrosandu-ma ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu deces leohodaian leohodaian Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul. Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita ... (vezi toată discuția)
Daune materiale unguru92 unguru92 buna ziua.In urma cu 2 luni am suferit un accident rutier am suferit o fractura deschisa tibie si peroneu iar acum sunt operat la tibie mi-au bagat o tija pe ... (vezi toată discuția)