avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Liber la plati catre furnizori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Liber la plati catre furnizori

Ce parere aveti de OG 9/2014 ?

Conform OG 9/2014 ,UAT-eurile pot efectua plati catre furnizorii de servicii ? Sau numai daca au datorii la bugetul de stat sau sanatate pentru a fi compensate ?
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
quiras, utilizator
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 10:55, 16 Septembrie 2014
Cititi art. 65 din actul normativ mentionat de Dvs.
Ei,da,exact asta asteptam!
Normal ca l-am citit ,mai exact art.65 alin 3 !
Dar dupa discutiile cu ai mei sefi .... acestia sustin ca un UAT nu poate achita o datorie daca societatea noastra nu are datorii catre stat .
Pai,atunci,prevederile art. 65 alin 3 lit a la ce serveste ?
art.65 din OG 9/2014:
....
(3) Prin derogare de la prevederile art. 33 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, repartizarea pe judete si municipiul Bucuresti a sumelor alocate in conditiile alin. (1) lit. b) se face in scopul achitarii platilor restante, la data de 30 iunie 2014, inregistrate in contabilitatea unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, institutiilor publice finantate integral sau partial din bugetul local si spitalelor publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, reprezentand:
a) obligatii de plata rezultate din relatiile cu furnizorii de bunuri, servicii si lucrari;
b) sume neachitate de unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale furnizorilor care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat pe baza deconturilor justificative, inregistrate la data de 30 iunie 2014, pentru acoperirea diferentei dintre pretul reglementat al energiei termice livrate populatiei si pretul de facturare al energiei termice livrate populatiei, diminuate cu platile efectuate la data cererii;
c) obligatii de plata fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale

Din cate inteleg , nu are nicio legatura cu datoriile unei societati comerciale catre bugetul de stat.
Eu una nu vad nicio conditionare legata de datoriile furnizorului la stat. Sa fie furnizor si sa i se fi datorat bani de UAT la 30.06.2014.
Ce părere aveţi,de unde se poate primi un raspuns oficial?
Am fost la primărie,iar discuţia purtată cu d.lor a fost ceva de genul: NU aveţi datorii catre bugetul de stat nu putem sa facem compensare !
Este adevarat, ca nu putem face compensare ,dar asta nu înseamnă că nu ne puteţi plăti sumele restante pentru furnizarea de servicii în baza art.65 alin 3 lit a din OG 9/2014 !Vă daţi seama că fiecare şi-a susţinut pdv.
Nu stiu cui să mă adresez pentru a lămuri această situaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare creante fiscale Flori14 Flori14 Un contribuabil are de achitat taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire la bugetul local. In acelasi timp contribuabilul are suprasolvire la ... (vezi toată discuția)
Og nr. 30/2011 si ordinul ministerului finantelor nr. 2604/2011 Livia Costescu Livia Costescu Buna ziua, OG nr. 30 / 2011 şi art. 2, alin. (1), lit. a) din Ordonanţa Ministerului Finanţelor nr. 2604 / 2011 nu se aplica şi datoriilor către ... (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de oug 88/2010? ellinia ellinia Buna ziua! Mai precis, cine beneficiaza de compensarea datoriilor? Doar cei care au de incasat TVA? Daca o societate are de incasat bani de la primariile ... (vezi toată discuția)