avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in regulamentul scolar

Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ori doresc sa ma duc pana la magazin sa imi cumpar ceva, portarul ma opreste si ma trimite inapoi. Acest lucru nu constituie infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal prevazut de art. 205 din legea 286/2009? Daca da, ce pot face in legatura cu asta?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:55, 22 Septembrie 2014
daca ii lasa sa iasa in pauza mare, de ce nu isi ia atunci ?
cred ca nici din casa nu iesi cand vrei, nu ?
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
@gi-jane2 ma refer in timpul pauzelor. Dar mi se pare o regulă tâmpită, nu e ok să ne țină ca la zoo în cușca aia pe care ei o numesc curtea școlii.

@avocat_lascoschi avem magazin și în incinta școlii, dacă precizez asta o să-mi fie respinsă cererea. După părerea mea nu ar trebui să le dau explicații în legătură cu ce fac în afara școlii. Ei sunt obligați să imi respecte drepturile așa cum le respect și eu pe al lor.
Aveti dreptul sa va cumparati de mancare ceea ce nu au ei la magazinul scolii.
Se mai da cornul si laptele?
Cornul și laptele se dă doar elevilor din I-VIII. Eu sunt a XII-a.
Nu exista un motiv intemeiat pt care sa iesi din curte in timpul pauzelor. Sunt multe licee care nu permit deloc, nici in pauza mare pt ca nu ai de ce sa iesi.. vrei sa iesi, iei bilet de voie.
Unele scoli nici nu au bufet in scoala, asta nu e motiv de iesire, iti iei pachet de acasa sau de la magazin inainte de a intra.
Ca vrei sa iesi doar ca nu ti se permite.. da, poate fi o discutie, insa nu are legatura interzisul cu libertatea si constitutia.. e o regula a scolii , buna, rea.. eu cred ca buna, daca nu consideri la fel si nici nu te va satisface raspunsul oficial din partea scolii la cererea ta, poti parasi scoala.

Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Privarea de libertate....in scoli AlexMihus AlexMihus As vrea sa va intreb daca este legala \\\\"sechestrarea\\\\" elevilor in institutiile de invatamant. In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de ordine interioară poate fi mai presus de statul elevului? Narcis1214 Narcis1214 Buna ziua, am o intrebare cu privire la parasirea incintei scolare a elevilor de peste 18 ani. Deoarece cadrele didactice ne interzic acest lucru, iar eu am ... (vezi toată discuția)