avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Dupa decedat au ramas trei mostenitori, pentru ca decedatul avea un dosar pe rol noi, motenitorii am fost la notar si ni s-a eliberat un certificat de calitate de mostenitor pentru a putea continua procesul inceput de decedat. Unul din mostenitori nu mai vrea sa se prezinte la notariat pentru a finaliza actele desi au trecut 8 ani. Cum pot obtine certificat de mostenitor daca unul din mostenitori nu vrea sa se prezinte?
Cel mai recent răspuns: c_dobrescu , utilizator 23:52, 15 Septembrie 2014
Vet ajunge la instanta in acest caz.
Ati platit notarul sau nu?
Notarul a fost platit pentru certificatul de calitate de mostenitor, fiindca termenul era scurt si aveam termen in instanta care ne-a introdus ca mostenitori ai decedatului. Pe acest certificat de calitate de mostenitor, conf. leg. 314/1944, sotia supravietuitoare are 3/8 iar cei doi copii au 2/8 fiecare, dar notarul a trecut , din toata masa succesorala. Ori leg.314/44 spune ca sotul supravietuitor are o patrime din jumatatea decedatului, iar copii care sunt din alta casatotie cer din toata masa succesorala, deci si din jumatatea sotiei supravietuitoare ca asa a vrut notarul sa scrie. Cum se poate rezolva, pentru ca unul din copii nu vrea sa se prezinte la dezbaterea succesiunii, pentru ca ii convine situatia actuala si vrea sa stapaneasca tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune c_dobrescu c_dobrescu Doresc sa stiu daca dupa decesul sotului, care sunt cotele pentru sotia supravietuitoare si pentru doi copii? Mai este in viguare legea 319, unde se ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte din succesiune rrobert rrobert Avem un intreg, doi parinti si trei copii. Unul din parinti decedeaza. Care este cota parte ce revine fiecaruia dupa deschiderea succesiunii ? Un avocat ... (vezi toată discuția)
Cum deschid succesiunea in instanta marfan marfan buna ziua, am un bunic pentru care nu s-a deschis inca succesiunea. toate bunurile lui sunt insa trecute pe numele sotiei lui (bunica) si chiar, dintr-o ... (vezi toată discuția)