avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sarcina in timpul contractului pe durata determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sarcina in timpul contractului pe durata determinata

Buna ziua.Lucrez de 7 ani la o societate fara intrerupere avand contractul pe perioada nedeterminata.Am o oferta de lucru la alta firma multinationala pe perioada determinata de 6 luni. Ce se intampla daca raman insarcinata in perioada de 6 luni mai beneficiez de concediu prenatal si postanal cat si de concediu crestere copil? Se vor lua in calcul si perioada lucrata la cealalta firma? Ce ma sfatuiti sa fac sa raman in continuare la firma la care sunt in prezent sau sa plec?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:45, 23 Septembrie 2014
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acel moment.

2. - Daca concediul de maternitate incepe inainte de a inceta CIM atunci puteti depune certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Dupa aceea puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

3. - Sau dupa incetarea CIM va inregistrati la Agentia de Somaj, chiar daca la acae data sunteti gravida sau un concediu de maternitate.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

4. Fata de cele de mai sus dvs. decideti daca ramaneti la actualul angajator sau raspundeti ofertei facute de celalalt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul crestere copil MireyaS MireyaS Buna ziua, ma adresez dvs.pentru a imi lamuri un aspect cu privire le concediul pentru crestere copil: -sunt in urmatoarea situatie: angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)