avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare exclusiva de catre mine (dupa noul cod civil), a drepturilor parintesti asupra minorei. La momentul respectiv fostul sot a fost de acord (mentionez ca are probleme cu jocurile de noroc, pacanele - acesta fiind si motivul divortului, printre altele) cu custodia exclusiva data mie si nu a cerut drept de vizita. Intre timp (2 ani), eu am permis (chiar insistat!) ca fostul sot sa aiba legaturi cu minora, petrecand impreuna sarbatorile legale (paste, craciun, chiar si revelioane), wd-uri, in ideea de a asigura copilului meu o tranzitie usoara in aceste momente de schimbare a vietii noastre. Insa de putin timp in viata mea a aparut un alt barbat si lucrurile s-au inrautatit cu fostul sot. Acum ma da in judecata pt drept de vizita, motivand ca eu l-am ingradit in relatia lui cu minora!! si imi cere custodia exclusiva, motivand ca eu nu voi avea timp de minora!! (lucru total neadevarat!). Cum as putea eu sa dovedesc contrariul si ce sanse are el sa obtina ce cere? Si totodata cum as putea dovedi ca inca este un jucator de jocuri de noroc (poker pe bani pe internet!), deci nu este reabilitat, ci doar inrait de noua prezenta din viata mea:((
Va multumesc pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: ContSters331678 , utilizator 17:08, 24 Septembrie 2014
Va multumesc pt sfaturi. Exact asa si doresc..doar un program de vizita, mai ales ca eu i l-am acordat si fara hotarare judecatoreasca si chiar am insistat la el sa isi vada copilul (dar daca a considerat fostul sot ca e mai in "siguranta" cu o hartie oficiala va deveni si oficiala!).Problema mea a intervenit in momentul in care doreste custodia copilului chiar si custodie comuna si doar dupa ce a a aparut un alt barbat in viata mea. Cum se poate acorda custodie comuna in conditiile in care exista o hotarare definitiva si irevocabila si in situatia mea nu a intervenit nimic care sa duca la afectarea interesului minorei, copilul este fericit si am grija de el la fel ca pina la momentul obtinerii custodiei exclusive? Se poate sa pierd custodia, doar pt ca am un alt barbat in viata mea?!?
Cum anume s-au inrautatit relatiile exact, ca nu precizati.
Autoritatea de lucru judecat e dificil de invocat cu succes, dar e drept ca nu stiu care sunt motivele pentru care exercitati in prezent autoritatea parinteasca singura, trebuie vazut.
Oricum, va opuneti unui program de vizitare sau cum? Presupun ca e mai sigur cu un program decat fara, nu? Care e dezavantajul exact?
Propuneti dv. un program, eventual pe cel de pana acum.
Exista posibilitatea audierii minorei, discutabil la 6 ani, dar e.
Doamna a specificat că domnul are mania jocurilor de noroc şi aceasta a fost şi cauza divorţului, şi-a neglijat familia pentru sălile de joc, domnul a dorit ca mama să aibă autoritate unică! Hotărârea s-a dat pe Noul Cod Civil ! Domnul NU a cerut program de vizită, mama a insistat ca fetiţa să aibă relaţii cu tata! Nu era datoria mamei să ceară program de vizită, aşa cum sugeraţi! Mama nu se opune programului de vizită, acesta a existat fără oprelişti şi nereglementat .
Singura problemă este că mama încearcă să-şi refacă viaţa, ceea ce a stârnit dorinţa tatălui de a cere autoritate părintească unică în favoarea sa, deci după 2 ani de dezinteres total, s-a trezit în dânsul instinctul de tată !
[editat]
În plus, pentru ce se mai emit hotărâri judecătoreşti, după procese care ţin 1-2 ani, ca peste un an să o luăm de la capăt? Aaaa!!! A mai crescu copilul, deci a intervenit o schimbare! Copilul creşte, aşa e normal, deci să o ţinem tot în procese?!
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Nu era datoria mamei să ceară program de vizită, aşa cum sugeraţi!

N-a zis nimeni asta, era vb de propus acum pt ca tatal a cerut printre altele si program ( stie si el probabil ca nu va obtine ca numai el sa exercite autoritatea parinteasca), trebuie sa scrii in intampinare ca esti de acord si sa scrii si cum il vrei, functie de programul copilului.
De acord.
Oricum, ca sa ajut userul, mi-ar trebui niste raspunsuri la intrebarile de pe pagina anterioara, raspunsuri ale userului.
Nu stiu daca cineva a discutat cu doamna necunoscuta in privat si are informatii suplimentare sau doar presupune stari de fapt, insa eu nu pot sa dau pareri pe ce mi se pare mie ca ar fi la mijloc. De aceea, ca sa o ajut, mi-ar trebui date de la dumneaei.
N-am spus ca nu e autoritate de lucru judecat, doar ca nu stiu daca e.
E de admirat ca doamna, in lipsa unui program, a incurajat legaturile copilului cu tatal si la fel de apreciat va fi de catre o instanta ca tatal a vazut copila, desi nu ceruse program.
Nu stiu cum se desfasoara relatiile in acest moment, nu stiu care e atitudinea copilului, nu stiu care e a mamei si a domnului cu care are o relatie... Nu stiu in ce constau dificultatile aparute.
Nu stiu si, pentru sfaturi, am nevoie sa stiu.

Alte discuții în legătură

Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. ce șanse are să o obțină din nou? Gliterunicorn Gliterunicorn Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Divort 2009, rejudecare pentru obtinere autoritate parinteasca comuna merlin12 merlin12 Buna ziua, Fratele meu a divortat in 2009. In urma divortului, fosta sotie a ramas cu copilul (pe atunci legea nu dadea castig de cauza si tatilor) si cu ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)