avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... curs de calificare la locul de munca = vechime in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

curs de calificare la locul de munca = vechime in munca?

buna dimineata. mama a facut cursul de calificare in meseria de sudor, la locul de munca, acest curs avand durata de 9 luni. intrebarea mea este, aceste 9 luni pot fi incadrate ca vechime in munca conform incadrarii meseriei? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ioana_livia , utilizator 12:56, 24 Septembrie 2014
1. Daca va referiti la vechimea in munca (stagiu de cotizare) pentru pensie raspunsul este NU pentru ca in cele 9 luni nu a platit cotributia pentru pensie.

2. Apoi, era deja salariata si i se platea contributia pentru pensie.
ma gandeam ca poate fi incardat in grupa a 2a de munca..
Perioada in care a urmat cursurile de calificare nu se poate incadra in grupe superioare de munca.
si daca mama are 9 ani de grupa a doua.. in tabelul de reducere a varstei de pensionare reducerea la 8 ani este de 1 an jumatate.. si banui ca la 9 ani tot aceeasi reducere va avea,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor - grupe de munca - norme de aplicare Alin Buzatu Alin Buzatu Buna ziua! As vrea sa adresez cateva intrebari referitor la dreptul la pensie pentru mama mea, care e nascuta in 14/08/1967, are in acest moment 33 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Cristiav3819 Cristiav3819 Buna ziua, se poate pensiona anticipat, fara penalizare, o persoana nascuta in Feb 1955, care a cotizat 41 de ani, are grupa a 2a : 9ani + 3 luni, si un ... (vezi toată discuția)
Pensiuta 2 ardeleanul58 ardeleanul58 nascut 22 01.1958 lucrez din 1975 iulie o vechime de 39 ani cu tot cu armata din care 18 ani de grupa a 2a as vrea sa stiu cand pot sa ies la pensie ... (vezi toată discuția)